Prosize kapsule

Iritantna deca

Zasigurno si se kao mlađi često pitao zašto su ti roditelji ”matorci” ? Kako to da su sada stalno smoreni i ozbiljni a na fotografijama iz mladosti puni sreće i elana dok prave razno razna sranja? Šta li se to desi mladom čoveku pa postane dosadan matorac ? Odgovor je krajnje jednostavan, svojim roditeljima desio si se TI !!!

O da, čim su dobili ili tebe ili tvoju stariju sestru/brata žurka beše gotova, nema više cirkanja, putovanja, love za odeću ili nova kola, gotovo je sa žestokim novogodišnjim žurkama i bleje sa prijateljima, od tog trenutka samo si ti bitan. Iako je roditeljska ljubav izuzetno jaka, činjenica je da si ih iritirao svojim debilnim ponašanjem, a toliko si u istom bio predan i istrajan da si od roditelja stvorio ”matorce”.

Ništa od ovoga ne bi bilo tako tragično da deca ne umeju da budu toliko iritantna da smetaju i ljudima sa strane, koji se za razliku od roditelja nisu prijavili da trpe dotična sranja. Deca mogu da te nerviraju mnogo pre nego što svojevoljno oplodiš odabranu (ili pukne kurton, onda …. jebi ga, brate). Rade to na različitim mestima, u različitim uzrastima, ali kod tebe izazivaju istu reakciju: potpunu žeđ za nasiljem. Ispod su tipovi klinaca, po kategorijama uzrasta i lokacije gde te nerviraju…

 Tip I

Uzrast: 1-3. godine

Lokacija: red u pošti/banci, gradski prevoz

Obavezno u pratnji roditelja, uglavnom majke. Ako je prevoz u pitanju dete je nedovoljno iskusno da bi cenilo prazno mesto koje si ti majci ustupio, no opet dovoljno iskusno da shvati da je prevoz grozna pojava (čak i malo dete zna). Pošta sama po sebi nije ništa prijatnije mesto. Tamo uglavnom ideš kada moraš pokvarenoj državi nešto da platiš, previše negativne energije na tako malom prostoru.

Ako vidiš zajapurenog klinju u busu-ne ulazi!

U oba slučaja dete je situacije svesno i počinje kmečanjem da negoduje. Ne lezi vraže, kmečanje neizbežno prerasta u cmizdrenje, ovo u pravi plač a ovaj u urlanje, i to kakvo. Dete urla li urla, pomislio bi čovek daleko bilo kao da ga neko kolje. Buka razduvanog motora na busu ne pomaže, pojačavaj muziku u ušima dok ti bubne opne ne eksplodiraju, spasa nema. Nakon minimum pola sata lokaciju napušta ili jadna majka sa detetom ili ti sa ubilačkim nagonom, naradije bi i sam počeo da urlaš.

Tip II

Uzrast: 4-7. godine

Lokacija: dragstor u kraju gde kupuješ pivo, supermarket, prodavnica

Takođe u pratnji starijega lica, jedino što dotični može biti bilo ko iz familije, mama, tata, baba, deda itd. Bilo kako bilo, uzeo si čega si već željan ili za šta si već imao pare i stao u red koji vodi do kase ne bi li obavio svoju potrošačku obavezu. Tik ispred tebe ili možda nakon prve osobe ispred tebe je klinac sa svojim starijim pratiocem. Radoznale oči skeniraju čitavu prodavnicu koja je ko za kriv k…. puna šarenih ambalaža na kojima su ona japanska sranja što dete gleda na tv-u po ceo dan.

Ako je ispred tebe neka dobra riba u tesnim pantalonama ili kratkoj suknji koja kupuje corn-fleaks ili onaj odvratni jogurt bez masti onda problema nema, klinca nećeš ni registrovati. Nažalost ovo je retko slučaj, uglavnom je dotična iza tebe, stoga ne samo da nju ne gledaš a klinca gledaš, nego ne možeš ni krišom da prdneš. Tortura roditelja počinje, a ni ti je nećeš izbeći…. ”Mama mama, a kupi mi ovo, a kupi mi ovo, a tata, a baba, a kupi mi ovo, a ja oću ovoooo, a kupi miiiii ”, dodati ovo ”a” ispred svake ponovljene naredbe je neizostavni začin nerviranja.

"Mamaaaaa, a ja 'oću ovoooooooo!"

Tata se služi svim metodama iz priručnika za roditelje, pokušava da mu objasni da već ima isto sranje kući jer se i juče ponašao kao kreten. Zatim pokušava vrlo precizno da kaže detetu da od kupovine nema ništa, na kraju počinje sa ignorisanjem, što naravno samo podgreva malog divljaka. Dok sve to traje, ti naravno kipiš, premišljaš se da li da klinca ošamariš ili da ga pesnicom zabodeš u glavu, retki su trenuci kada muškarac priželjkuje impotenciju, ovaj je jedan od njih.

Tip III

Uzrast: 8-13. godine

Lokacija: park ispred tvoje zgrade od 10h-22h, svuda u tom periodu

U ovom uzrastu dete je već dovoljno samostalno da mu pratnja starijih ne treba, kreće se isključivo u čoporu ostalih što su poput njega, upravo iz te brojnosti se crpi energija za svakodnevno nerviranje okoline. Prvo što se primeti je da dotična nevaspitana jedinka glasno priča. Ceo autobus će odzvanjati: ”NE BUDALO, ZUMORA UBIJAŠ TEK NA TREĆEM NIVOU, SAD ĆU DA TI KAŽEM KAKO, UZMEŠ PUŠKU PA ONDA….”. Takođe se glasno i smeje dok prepričava kako je onome iz VI3 pukao šorc na fizičkom. U suštini sve glasno radi.

O čemu god da pričaju, u ovom uzrastu su bučni k'o magarci

Ono što se takođe da primetiti je da su ovakva deca dodatno iritantnija ako su malko podgojena ili ako nose naočare (neretko je oba u jednom detetu). Ako si se prethodne noći naroljao k’o svinja moš’ misliti koliko će ti ta galama spolja prijati dok umireš i govoriš sebi kako više nikad nećeš ni kap alkohola okusiti. Stoga će mali slabovidi debeljko da ti se dere praktično direktno u uvo (kad imaš mamurluk svaki zvuk se pojačava za jedno milion oktava) dok ti maštaš o dovoljnoj snazi da se iz kreveta dovučeš do stola i zavrljačiš nešto teško kroz prozor ne bi li ovaj umuknuo.

Tip IV

Uzrast: 14-18. godine  (mada više nema pravila, može krenuti sa 11, napredna su deca danas)

Lokacija: park ispred tvoje zgrade 22h-04h

Misli da ima šanse kod one slatke devojčice iz kraja. Misli da je jako duhovit. Misli da ume da pije. Misli da je baš kul što je sa mobilnog pustio muziku do daske. No jedno je šta neko misli a drugo je šta je istina. A istina je da kod slatke devojčice nema nikakve šanse, zato što se ona odavno zatreskala u opasnog, kratko ošišanog lika u trenerci (ista devojčica će ti inače 20 godina kasnije tražiti prilog za sigurnu kuću pošto ju je muž odrao od batina, ali to je već druga tema).

Da si naoružan bar upola k'o Duke Nukem, da rasteraš gamad

Istina je da klinac duhovit nije, zato i gleda da što glasnije lupi nešto smešno ne bi li klinka čula. Istina je da se zakovrnuo od prvog piva, te je još glasniji, a sve su šanse i da će da pegla. Istina je da malo šta nervira kao kada seronja pusti muziku preko mobilnog telefona, naravno da ne trešti Queen na njemu, nego neka seljana ili onaj usrani domaći nazovi rep. Na tvoju veliku žalost istina je da ih je minimum 10 a da su kurate li sreće odabrali baš park ispred tvoje zgrade. Dok se tortura ponavlja svake večeri, ti maštaš o Americi gde bi mogao lako da se domogneš nekog vatrenog oružja.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar