Prosize kapsule

Ne veruj muškarcu u braon cipelama

Iskusne žene sa dužim ljubavnim stažom, koje su prošle emotivno sito i rešeto neretko su sklone da kažu: „Muškaru ne veruj čak i kada golim dupetom sedi na užarenoj ringli“. Ova tvrdnja je interesantna i krajnje dugovita ali najveca mana joj je to što laganje nije polna vec isključivo individualna karakterna osobina bez obzira da li se radilo o muškarcu ili o ženi.

Opterećene ulepšavanjem i izgledom žene uglavnom površno percipiraju svet oko sebe dajući na značaju onoj floskuli da je upravo odelo ono što čini čoveka, pogotovo kada je reč o muškom predstavniku čovečije vrste.

Čista obuća-duga ljubav

Iako ih na muškom telu zanimaju bicepsi i tricepsi i često naglašavaju da stomak u vidu bojlera žele da menjaju za stomak nalik granitnim pločicama, svoj prvi pogled na muškarca koji ih zanima žene će baciti na cipele. Površne, kao što smo već naglasili, pogled će zadržati na njegovoj obući tek toliko da utvrde da li je ista čista ili ne.

Kardinalna greška, jer da su svesne da garderoba ne čini čoveka već ga samo odaje, pored  čistoće cipela na svom potencijalnom izabraniku posebno bi ih interesovala boja i model obuće koju nosi. A ova  stvar baš i nije toliko prosta.

Crne cipele-klasično i pragmatično

Muškarci se u najgrubljoj podeli dele na one koji nose crne i bele cipele. Tip sa crnom obućom uvek korača ka sigurnom. Klasičan je i pragmatičan, ništa ne prepušta slučaju, retko kada se oduševljava i iznenađuje a njegove modne kombinacije su svedene i sve njegove cipele dijametralno različitih modela a u istoj, crnoj, boji uvek ce se slagati sa svim njegovim pantalonama i farmerkama.Nije nemoguće da poseduje i dvadeset pari, ali on ni malo ne haje što je praktično uvek i istim.

Ona ko nosi ovakve, verovatno ima i neke srebrne u cipelarniku

Muškarac koji nosi bele cipele na potpuno je suprotnom polu. To je moderan, dendi tip koje se ne obazire na komentare okoline da je previše ušogljen, namirisan i napirlitan, a veoma često iako nije, uživa u činjenici da je prokazan za geja i metro ili uberseksualca. U njegovom cipelarniku pored belih često se može naći i obuća u srebrnoj, zjatnoj, zelenoj ili bilo kojoj drugoj boji koja je namenjena svima drugima, pored žena i deci, ali ne i muškarcima.

Presretači u mokasinama

Sve ovo bilo bi veoma jednostavno da u igru nisu uključeni i svi oni frajeri u braon obući. Oni se nalaze na pola puta, ni tamo ni vamo, baš kako bi Živka minisarka iz Nušićeve komedije rekla za svog zeta Čedu:“…a ti niti smrdiš nit mirišeš“. Obožavaoci ove boje uglavnom veruju da im je sve dozvoljeno. Farmerke su njihov zaštitni znak, a braon i bež cipele simbol ležernosti, neopterećenosti i slobodnog duha. Verovatno su oni stvorili jedan od najglupljih modnih trendova da se braon obuća kombinuje sa teget odelima. Sigurni u sebe ipak su ovaj trend uspešno implementirali među biznismenima i političarima, pa se danas uspešan muškarac ne može ni zamisliti ukoliko bar jednom nije obukao elegantno teget odelo u kombinaciji sa cipelama u kaki braon boji.

Ni't smrdi nit' miriše, al' je mnogo zajeban igrač

Ovakav muškarac najbolje je opisan u jednoj treš pesmi sa karaja devedesetih godina čiji tekst ide ovako:“…kuću proda zbog provoda, žene su mu moda, sto razvoda i brakova pravi mutivoda“.  Kako ne može da se opredeli da li će na crnu ili belu stranu, ovakav frajer obično laže, muti i presipa iz šupljeg u prazno, neovisno da li je reč o konkretnim stvarima ili životnoj filozofiji koja se ne može uhvatiti ni za glavu ni za rep. On je profesionalni švaler, jebač presretač i najviše voli da nosi mokasine. Brzo se izuva ali se nakon obavljenog posla još brže obuva i pali. Ozbiljne veze su za njega komplikovane baš kao i obuća sa pertlama.

Svi oni koji misle da je ovaj tekst napisan da ženama pomogne da se čuvaju muškaraca u braon cipelama apsolutno su u krivu. Tekst je napisan da opomene  da i braon cipele moraju da budu čiste i da podstakne tipove sa crnim i belim cipelama da nabave bar jedan par u braon boji. Mnoge će reći da to nije tačno ali  žene se ipak surovo lože na ovu kategoriju muškaraca koja je ni na nebu ni na zemlji.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

3 komentara na “Ne veruj muškarcu u braon cipelama

  1. Izreka, ili kako god zelite da nazovete: " Ne veruj muskarcu u braon cipelama! " nastala je posle rata, kada su braon cipele nosili iskljucivo politicari. Popricajte malo sa svojim bakama i dekama o tom vremenu. Mada, slozicete se, ni danas nije mnogo drugacije!

    • Naravno, Marko, to je sjajna priča i ima puno smisla, samo smo je mi u ovom slučaju primenili na drugu ravan i malo iskarikirali. Slažemo se za političare, i dalje su jednako prepredeni, samo danas nose najrazličitije boje, ali je suština ostala ista 🙂

Ostavite komentar