Prosize kapsule

Golf 2, kult nad kultovima

Ako voliš automobile, zasigurno pratiš šta je novo, brzo i lepo u dotičnoj industriji. Zasigurno ti nije promakao npr. Lamborgini Aventador LP 700-4, jebeno je brz i prokleto lep. Ako već pratiš, treba da znaš da dotičnog V12 motor ćera do 350km/h. Treba da znaš i da ima 700 konjskih snaga, a do stotke dolazi za isto vreme za koje si ti svršio kada si skidao mrak, za 2.9 sekundi.

Treba da znaš i da su ga dizajnirali samo tako, izgleda kao da će da poleti svakog trenutka. Treba da znaš i da bi sa njim preko noći postao mnogo šarmantniji i privlačniji ženskoj populaciji, blajbanja i snošaja ne bi falilo sigurno.

Takođe treba da znaš još jednu bitnu stvar: NIKADA GA NEĆEŠ VOZITI !!! Male su šanse da ćeš ga ikada uopšte videti, a kamoli sesti za njegov volan koji košta više od tvojih organa (jetre sigurno). Stoga su naredni redovi posvećeni automobilu koji si ili vozio ili voziš, ako ne, svakako možeš da ga priuštiš. Legendarni Volkswagen Golf Mk2, bio je najčešće treći automobil koji bi prosečan staro-jugosloven imao (prvi je bio fića, drugi jugo ili golf kec).

Ovaj baja prolazi svuda, čak i kroz druge automobile

Priča počinje sada već daleke 1974-te kada su Njemci na drumove istovarili Golf Mk1. Želja je bila da se spravi automobil jednako funkcionalan, dobar i povoljan kao što je to bila popularna buba. Iako nisu uspeli u toj zamisli, Njemci ipak napraviše veoma kvalitetan automobil namenjen srednjoj klasi. Za 10 godina koliko je trajala proizvodnja u Nemačkoj (u Južnoj Africi do 2009.), proizvedeno je 6.8 miliona komada, a onda se kec izmakao i prepustio puteve svom nasledniku.

Naslednik je počeo da se proizvodi 1984. i veoma brzo postao popularan među gastosima iz ”Juge”. Kao žilav auto, mogao je da podnese dosta akanja koje se neminovno dešavalo kada bi se iz Nemačke sa dobrim putevima zapičilo ka nekoj vukojebini gde je rodbina pred kojom se treba kurčiti, upravo ono što je gastosima trebalo. Ko će ga znati ? Možda su Nemci i projektovali dvojku za naše tržište.

Samo godinu dana nakon pojavljivanja, otvorena je Tvornica Automobila Sarajevo (TAS), koja je proizvodila Golf 2 samo za jugoslovensko tržište. Proizvodili su se modeli 1.3 (karburator), 1.6 benzinac i 1.6 dizelaš. Oznaka sa strane ”Jx” označavala je mnogo manje opreme nego što su to posedovali modeli pravljeni bilo gde drugde.

Primera radi, verzija 1.3, sa 55 konja, imala je ona najsocijalnija ravna sedišta, dok je desni retrovizor bio suvišan, valjda zato što su Nemci pičke pa ne mogu da prežive sudar pri preticanju, za razliku od nas. Benzinac 1.6 bio je dosta snažniji (75ks), ali je i potrošnja bila veća (10l). Što se dizelaša tiče, po mnogima je ovo najbolja verzija golfa, iako slabije snage od benzinca (55ks) potrošnja je bila duplo manja. Obrtni moment je bio veliki, te su ovi golfovi prelazili i do pola miliona kilometara pre nego što bi završili na nekom otpadu.

Golf 2 je automobil napravljen za svaku potrebu. Ugojio se u odnosu na predhodnika te je poprilično prostraniji. Ima veliku guzicu, stoga bilo da se vozi kupus za sarmu sa sela ili gajbe piva za neki izlet u prirodi, ima dovoljno mesta.

I dizelaši su voleli "golfa"

Devedesetih je bio omiljeni automobil dizelaša. Idealan je bio za neku sačekušu na koju bi trebalo neupadljivo doći, a sa koje brzo i puzdano zbrisati. Za ovu upotrebu doduše, dvojka se sigurno morala malo modifikovati, pošto je osnovna verzija, bilo dizelaš ili benzinac, okretna koliko i kamion od 10 tona.

Proizvodio se do 1992. godine, imao mnogo modela koji su ispravljali nedostatke onih predhodnih (C, CL, GL, GTI, GTI 16v), bilo je i modela poput Country koji su se retko na ovim prostorima pojavljivali.

E, da, ovo je onaj s početka teksta kojeg nikad nećeš imati

Ova legenda drumova, koliko god ti drumovi bili očajni, i dan-danas krstari njima. Sa velikim prozorima koji prosto mame da se spuste do kraja ne bi li se lakat na vrata oslonio dok se čeka u zastoju kome nema kraja. Prostrana unutrašnjost omogućava zaljubljenim parovima da se vole u prirodi. Može se budžiti do besvesti, da se prilagodi potrebama korisnika. Preporuka je da se obezbedi i tkz. ”ubeđivač”, to je ukratko diplomatsko sredstvo. Obično je u obliku neke šipke spravljene od tvrđeg metala. Ubeđivač služi da se ljuti sagovornik ”ubedi” da je on za sudar kriv, a ne ti. Stoga metni i njega u svog golfa, nek se nađe, a ondak na put, bilo gde, golf 2 će svuda stići.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

5 komentara na “Golf 2, kult nad kultovima

  1. Svaka cast za text 🙂 Imao sam jednog 82 god. i ma koliko ga mucio i gde ga sve vozio nisam nista mu zafalilo nije, a i zadnja klupa je izdrzljiva 😉

Ostavite komentar