Prosize kapsule

Sedam pitanja o ortakovoj ribi

Nedelja, 3:30 ujutro. Ostao si budan, spremaš težak ispit za sredu. Tvoj cimer se vraća sa žurke. Do večeras ste obojica bili singl, ali nekome se u međuvremenu posrećilo…

Naravno, odmah znaš zbog čega je taj njegov kez od uha do uha. Iako su tebi sve misli okrenute ka ispitu u sredu, vreme je da za trenutak napustiš ulogu studenta-štrebera, i učiniš ono što bi svaki dobar cimer trebalo da radi: saslušaš. Da da, jer i on je bio tu kad si ti želeo s nekim da podeliš svoje, nažalost retke, ljubavne uspehe. Kako sada da mu okreneš leđa? Došao je red da ti njega potapšeš po ramenu, čestitaš, i postaviš mu već dobro poznata pitanja, i to po već ustaljenom redu.

 Kakva je riba, je l’ dobra?

Ovo pitanje, po pravilu, uvek ide na početku. Ako stvarno zeliš da mu pokažeš da ti je stalo, onda ćeš ga prvo ovo pitati. Jer dobro ga poznaješ, znaš da mu je to oduvek bilo najbitnije. I naravno, spremi se za što opširniji odgovor.

Dok je ne upoznaš, cimerovu ribu najčešće zamišljaš otprilike ovako

“Brate, mnogo je slatka, bas mi se sviđa. Ima lepe oči, a grudi i guza su joj na mestu. Plavuša je, nosi neke seksi farmerke. A tek da vidiš sto ima minđusu na nosu, kako je samo slatka s njom…….10 MINUTA KASNIJE…… nije ni previše mršava, a ni puna, taman onako za mene.”

Na koju foru si joj prišao?

Dobro, malo ti je čudno što je onako pijan uspeo da smuva tako dobru ribu. Počinješ da mu zavidiš, sad ti je krivo što i ti nisi išao na tu žurku, umesto što si štrebao buđavu psihologiju. Možda bi i ti imao šanse kod nje, kad je već imala ova neotesana pijana budala. Ali bolje da se ne opterećuješ time, pred tobom je još najmanje sat vremena teškog posla. Sada treba odslušati detaljan opis situacije muvanja. Jos najmanje 20 minuta tvog dragocenog vremena.

“Priđemo ja, Šomi i Džoni nekim ribama. One se prvo nećkale, malo je falilo da odu. Na svu sreću, ostale su da igraju sa nama. Šomi i Džoni odustali posle desetak minuta, a ja se uhvatio za plavušicu i ne puštam. Počeo neku glupu priču, tipa “Slatka si, je l imaš koga da te otprati kući, ako ti odu drugarice…”. Pola se i ne sećam šta sam pričao, bio sam pijan…..15 MINUTA KASNIJE……i tako ona meni da broj telefona i kaže mi da je nađem na Faceboku.”

S kog je faksa?

Ovo, naizgled jednolično pitanje, u stvari znači da želiš da ti ispriča sve o njoj, i budi siguran da ćeš saznati još gomilu podataka.

“S FON-a je, kul je devojka, nije neka nafurana, voli filmove Paćina, i gleda South Park. Ja je pitam “Šta voliš da slušaš” a ona kaže “Sve što je dobro, pop, rok, haus”…..10 MINUTA KASNIJE…..i kaže ona meni “Ja sam glasala za DS na prošlim izborima, a na sledećim ću sigurno za LDP”, a ja kažem “Pa to mi reci, ja sam učlanjen u LDP-u”.

Kad planiras da je zoveš, da se prošetate negde, odete na piće…?

Ovim pitanjem okončavas prvu fazu, i polako se bližiš drugoj, sa nešto opuštenijim pitanjima, na koja svakako nećeš dobiti tako detaljno obrazloženje. Ostalo je još samo da ga pitaš za buduće planove, daš mu koji pametan savet, podsetiš ga da ne žuri, kako ne bi uprskao stvar…

"Ma opušteno, zvaću ja tebe"

“Rekla mi da je zovem sutra. Neću odmah da je smaram, hoću samo da se čujemo, pa ću je pozvati za 2-3 dana da prošetamo kejom…….10 MINUTA KASNIJE…….ali svakako neću odmah da je smaram.”

Šta ćeš da radiš sa onom malom, kako se zvaše,… Milena,… Marijana?

Teži deo posla je odrađen, sada ostaje samo par formalnih pitanja, koja nemaju neku težinu. Bilo bi u redu da ga podsetiš da je u sredu uzeo broj neke ribe, na nekoj drugoj žurci, i da joj je obećao da će je zvati.

“Ma nema od toga ništa, ionako mi se nije svidela. Ne znam zašto sam uopšte i uzeo njen broj.”

Je l’ si se zaljubio?

O da, odgovori su sve kraći i kraći. Još malo, i stigao si do kraja.

“Ma brate, devojka je super, bitno je da mi je lepo s njom, neću o sad o tome da razmišljam.”

Je l’ ima neku drugaricu za mene?

Ovo pitanje postavljaš čisto fore radi. Već je 5 sati, još samo da cuješ poslednji odgovor, i to je to.

“Ajde, nemoj da smaras.”

Iskoristi ova pitanja ako se nađes u sličnoj situaciji. Ili se potrudi da ih i tebi postavljaju…

©Muskimagazin.com 

 

Slični tekstovi

Ostavite komentar