Prosize kapsule

Sajam usamljenih u Šangaju

Deset hiljada usamljenih Kineza i Kineskinja okupilo se proteklog vikenda na sajmu za provodadžisanje u Šangaju ne bi li pronašlo srodnu dušu s kojom bi ostatak života provelo u bračnoj zajednici.

Masovno okupljanje samaca na jednom mestu insiprisano je srećnim petkom koji je ove godine pao na 11. 11. 2011. i kombinacijom šest jedinica, koja se dešava samo jedanput u veku i takodje je podstakao Kineze da se masovno žene i udaju na taj po njih, barem po brojevima, izuzetno povoljan trenutak.

Izgleda da su šanse za pronalaženje prave osobe bile veće ovaj put za muškarce koji su tražili ljubavnu vezu na tom masovnom skupu usamljenih srca, na koji su čak došli i roditelji da pronadju prikladnu osobu za svoje usamljeno jedinče.

Organizatori su saopštili da su na skupu bile po tri žene na svaka dva muškarca, jer su precizni blagajnici izbrojali da je prodato 6.000 ženskih karata i 4.000 muških.

U Kini doduše i statistika pokazuje porast procenta starijih neudatih žena u poslednje vreme, dok broj neoženjenih muškaraca opada, objavio je list Čajna dejli. Stručnjaci kažu da bi razlog za tu pojavu mogao da leži u sve većoj probirljivosti Kineskinja koje neće da se udaju za čoveka koji im ne imponuje po obrazovanju i dobrim poslom.

 “Danas su devojke mnogo samostalnije i nezavisnije”, kaže Džou Djuemin, predseednik šangajskog udruženja provodadžija koje je organizovalo dvodnevni masovni skup za upoznavanje i uspostavljanje kontakata braka radi.

“U našem društvu danas ima, takodje, dosta tenzija na poslu, pa su devojke zauzete radom i više posvećuju pažnju karijeri zapostavljajući brak, pa mnoge ostaju bez trajnih veza kada više nisu mlade”, kaže Džou.

Na sajmu su od jutra do kasno uvečhe formirani dugački redovi samaca koji su čekali na svojih pet minuta razgovora, sa unapred traženim tipom i karakteristikama osobe suprotnog pola, u krajnjem “sudaru” na slepo.

Dvadesetsedmogodišnja Cue Tianvei kaže da ukoliko su materijalne prilike neke osobe slabije od njenih, a s njim može dobro da komunicira, ona neće imati ništa protiv jer ukoliko uspostave dobar međusobni odnos to znači da je dobra hemija.

Mnogi muškarci na skupu kažu da su spremni da odbace tradicionalno razmišljanje po kome je bilo nezamislivo oženiti ženu sa višim obrazovanjem od vašeg i boljim prihodima.

Mnogi učesnici sajma doputovali su iz okolnih provincija sa velikim nadanjima da će baš tu upoznati svoju priliku. Medju njima je bilo i onih koji su već bili venčani i razveli su se jer nisu sreli pravu osobu za sebe.

Izvor: Blic

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar