Prosize kapsule

Top 10: Fraze fudbalera

Gledamo ih svakog dana na televiziji. Slušamo ih samo kad moramo. Obično je to u sportskom bloku Dnevnika, pred neki veliki meč. Pričaju na konferenciji za štampu, jedva sastave jednu prosto-proširenu rečenicu. A i tu rečenicu, kao da smo čuli jedno milion puta. Od njih ništa novo nećemo čuti.

Međutim, njima je lako, oni nisu plaćeni da pričaju, nego da jure loptu (i to dobro plaćeni). Šta se nalazi u njihovim glavama, verovatno ni sami ne znaju. Retko kad ih i koriste. Oni loptu jure instiktivno, pa ako je stignu, stigli su, ako ne, nikom ništa. Mi ih pamtimo po delima, a ne po rečima. Dobro, ima i onih koji ih pamte po rečima, kako bi jednog dana mogli da napišu humorističan tekst u nekom tamo, muškom magazinu. A njihove izjave, stvarno je teško zaboraviti.

 10. “Svestan sam da je ovo veliki klub, i da se od mene očekuju najviši rezultati”

Ako ste fudbaler koji je nedavno potpisao za novi klub, ovo je izjava kojom ćete kupiti većinu navijača. Poželjno je da ovo izjavite već na prvoj konferenciji, jer tako uspevate da ubedite navijače da ustvari znate gde ste došli. Posebno ako ste Brazilac koji je došao u Srbiju, a prethodno niste znali ni na kom kontinentu se nalazi.

“Da sam znao da ovde imate sneg, nikad ne bih došao”

9. “To što sam ja najbolji strelac lige, to je pre svega zasluga mojih saigrača, da nije bilo njih, ja sigurno ne bih postigao toliko golova”

Ma šta si skroman čoveče, kad svi znamo da ti tvoji saigrači nikad ne dodaju loptu, sve moraš sam, uzmeš loptu na svojoj polovini, pređes 7-8 igrača kao Maradona 86. i uđes sa njom u gol. Pusti ti njih, oni pucaju od ljubomore svaki put kad ti zatreseš mrežu. Fudbal je pre svega, individualna igra, ko šiša saigrače!

8. “Uvek je teže odbraniti titulu nego je prvi put osvojiti, sada nas svi dobro poznaju, i daće sve od sebe da nas skinu s trona”

Samo neko ko prati fudbal kraće od mesec dana može da nasedne na ovako nesto. A  fudbaleru koji ovo izjavi treba čestitati na lukavstvu. On se lepo ogradio od eventualnog neuspeha, ako se ne odbrani titula. Nije bilo do njih, oni su dali maksimum, ali nemoguće je biti prvi, ako se svi udruže protiv vas.

7. “Moj je princip da nikada ne komentarišem suđenje, ali moram reći da smo danas ostećeni”

Ma pusti, čoveče principe, to si rekao i na prethodne četiri konferencije za stampu, nemoj to da držiš u sebi, izjadaj se pred celim svetom. Neka svi znaju kolike su džukele te sudije!

6. “Moramo igrati maksimalno skoncentrisano i požrtvovano do kraja”

Eh sad, ne bi se svi složili sa ovom izjavom, imaju i dekocentracija i lenjost svoje pozitivne strane…

“Ja ću da pucam penal, ja sam najskoncentrisaniji”

5. “Ne smemo potcenjivati protivnika, danas svi igraju fudbal”

… i luksemburški konobari, i irski instruktori plesa, i programeri iz Lihtenštajna, estonski vodoinstalateri, ribolovci sa Farskih Ostrva, azerbejdžanski bankari, vlada San Marina, kraljevska dinastija iz Andore…

4. a) “Ovo je bilo tek prvih 90 minuta, sada treba da se okrenemo revanšu”

Umereno optimistička izjava, koja u prevodu znači “Ma pokidali smo ih, nemaju pojma, u revanšu ima da im damo još pet komada”. Daje se nakon sigurne pobede ostvarene na svom terenu, uz što veći kez, ako je moguće od uha do uha.

b) “Ništa nije izgubljeno, i dalje imamo realne šanse za prolaz”

Iluzionisticko-depresivna izjava, u prevodu “Pukli smo rođo, nemamo mi tu šta da tražimo”.  Daje se nakon očajne igre u prvom meču, koji je protivnik dobio sa 1-3 gola razlike, a dobio bi sa jedno osam, samo da su igrali malo ozbiljnije. Svrha ovakve izjave je da održi navijače u iluziji da se u revanšu može desiti čudo, da ce cela ekipa odjednom početi da igra dobro, i konačno uspeti da poveže  tri pasa i pređe polovinu.

“Opušteno, momci, to je samo srpska reperezentacija”

3. “Mislim da uz podršku naših navijača možemo stići do pobede.”

Podržavali vas oni ili ne, jedno je sigurno: Biće im mučno da vas gledaju…

2. “O kvalitetima protivničke ekipe stvarno ne treba trošiti reči”

Zašto?!! Zašto ne treba? Bilo bi lepo kad bi se uvelo pravilo, da pred svaki meč, igrači napisu pismeni sastav na temu “Šta mislim o našem protivniku”. To bi bila slobodna tema, mogli bi da pišu sta im padne na pamet, čak i da napišu pesmicu. Pa bi oni najbolji čitali radove u svlačionici pred celim odeljenjem, pala bi i neka recitacija. Kada je u pitanju protivnik koji će vas poniziti, nikad se ne smeju štedeti reči.

Hvala ti što postojiš

1. “Očekuje nas veoma težak meč…”

Next chanell!!!

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

3 komentara na “Top 10: Fraze fudbalera

Ostavite komentar