Prosize kapsule

Žene u metal muzici

Sharon Den Adel

Sharon den Adel

Da stavimo tačku na priču sa Holanđankama. Ova nije cvrena, već je crna, i sjajno peva. Within Temptation je bend koji je poznat širom Evrope. Šaron je glavni vokalista i uz svog muža gitaristu glavni tekstopisac u grupi. Njen melodičan glas u vama budi najdivnije emocije – odslušajte samo pesmu „Memories“.

Great Kat

Great Kat

Neverovatan talenat, jedan od najboljih ženskih gitarista. Ova plavuša je uspela nešto što niko pre nje nije mogao: Spojila je speed metal sa klasičnom muzikom. Tako nastaje „Bethoven on speed“. Šarmantna i preslatka (bar je takva bila kad je imala 22 godine), a opet kontroverzna i skandalozna. Poznata je po svojoj ekscentričnosti i po svom bez-dlake-na-jeziku personalitiju. U naslovu svog prvog albuma jasno je poručila muškoj publici: „Worship me or die“.

Lee Aaron

Lee Aron

Poznata još i kao „Metal Queen of Canada“. Kad je budete čuli kako peva, biće vam jasno odakle taj nadimak. Njen drugi album se inače zove  „Metal queen“. Ono što je pokojni Ronnie James Dio bio među muškim vokalima, to je ona među damama. Lee ume da otpeva neverovatno visoke tonove kada to pesma zahteva, ali kada snimi baladu, muška srca se slamaju u momentu. Ne znate o čemu vam govorimo – odslušajte pesmu „Only humen“. O njenoj lepoti – ne treba trošiti reči.

Doro Pesch

Doro Pesch

Autoru ovog teksta nije bilo lako pisati o ovoj lepotici. Kada se kao 20-šnjakinja pojavila na nemačkoj metal sceni 80-ih u bendu Warlock, posećenost svirkama je naglo porasla. Iako se Warlock brzo nakon stečene slave raspao, Doro je do dan danas opstala na muzičkoj sceni. Spremite se za adrenalinski šok, sledi njena fotografija.

P.S.

REDAKCIJA: Dragi Stefane, od plate koju ne primaš biće ti odbijeno 50 posto zato što na listu nisi stavio i sledeće ribe:

Angela Gossow, Arch Enemy

 

Sabine Weniger, Deadlock

Karin Axelsson, Sonic Syndicate

 

Liv Kristine

Christina Scabbia, Lacuna Coil

 

Anneke van Giersbergen

©Muskimagazin.com

 

Slični tekstovi

5 komentara na “Žene u metal muzici

  1. Hahahaha, ludi ste, redakcijo!!! Ali priznajte, moje su bolje od vasih:))) Posebno sto ove vase pevaju death metal, mislim stvarno…:)))

Ostavite komentar