Prosize kapsule

Kineska firma zapošljava kandidate na osnovu horoskopa

Jedna kineska firma procenila je da su osobe rođene u znaku Škorpije i Device previše ćudljive i kritične, zbog čega ne mogu da apliciraju za posao kod njih, dok su Jarčevi, Ribe i Vage dobrodošli.

Ovaj neobičan oglas za posao postavila je na oglasnoj tabli univerziteta u gradu Vuhuan kompanija za učenje engleskog jezika izazvavši burne reakcije javnosti, prenosi Frans pres.

“Ne zelimo Škorpije ili Device, dok će Jarčevi, Ribe i Vage imati prioritet”, navodi se u oglasu.

Lokalni meriji prenose izjavu zaposlene u neimenovanoj kompaniji koja je rekla da je istraživala horoskop i da je otkrila da Škorpije imaju snažne ličnosti i ćudljive su dok su osobe u znaku Device previše kritički nastrojene i ne zadržavaju se duže na jednom poslu.

 “Zaposlila sam ljude koji su rođeni u ta dva horospokspa znaka i oni su se ili svađali sa kolegama ili nisu mogli dugo da ostanu na poslu”, rekla je žena predstavljena samo kao Ksija.

U izveštajima se ne navodi zašto su druga tri znaka bolja za mesto profesora i činovnika.

Ovo nije prvi slučaj da horoskop utiče na poslodavce. U istom gradu jedna studentkinja, rođena u znaku Raka, pokušala je pre nekoliko meseci da se zaposli u kompaniji koja organizuje venčanja ali je odbijena zbog toga što su “Vodolije i Škorpije pogodnije za posao”.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar