Prosize kapsule

M@N film: Moneyball (2011)

Ako ste trenutno ili uvek raspoloženi da rušite postojeće konvencije, ako se često ili uvek protivite glupim pravilima, ako vam je muka od velikih mudraca i njihovih velikih mudrosti u sportu i u životu, zreli ste za “Moneyball”.

“Moneyball” ili “Formula uspeha” je novi film koji se najavljuje kao “film za sve koji su sanjali da se suprotstave sistemu.“

Reditelj:  Bennett Miller

Glavne uloge: Philip Seymour Hoffman, Brad Pitt, Jonah Hill, Robin Wright

Snimljen je prema zanimljivoj istinitoj priči o Biliju Binu (Brad Pitt), generalnom menadžeru bejzbol tima , „Ouklend A“, koji nakon formiranja tim adolazi do iznenadnog otkrića:  da je sva konvencionalna mudrost u bejzbolu bila pogrešna.

Primoran da podmladi tim uz ograničen budžet, Bin će morati da nadmudri bogatije klubove. Nekadašnjii grač se udružuje sa diplomcem sa prestižnog koledža Piterom Brendom (Jonah Hill), s kojim regrutuje jeftine igrače koje skauti smatraju „autsajderima“, ali koji pobeđuju na utakmicama. Film poništava ustaljene tradicije kako u sportu, tako i u životu. Pored toga što se bori za uspeh svog tima neustaljenim metodama, glavni junak mora i da se odbrani od napada da “uništava dušu ovog sporta.”

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar