Prosize kapsule

“Anđeli pakla” tužili državu Island

Motociklistička banda “Anđeli pakla” (Hells Angels) na Islandu podnela je tužbu protiv tamošnjeg ministra unutrašnjih poslova, policijskog komesara i države Island za klevetu, jer ih opisuju kao sindikat organizovanog kriminala, saopštili su zvaničnici.

Ministar unutrašnjih poslova Oegmundur Jonason, koji je na takav način nekoliko puta govorio o toj motociklističkoj bandi, izjavio je novinarima da je primio tužbu. “Tužbu sam dobio sinoć. ‘Anđeli pakla’, sa jedne strane, i njihov lider, sa druge strane, zahtevaju odštetu u visini od četiri miliona islandskih kruna (25.000 evra) zbog komentara koje sam izneo na račun imenovanih strana”, rekao je Jonason.

“Ostajem pri komentarima koje sam izneo o ‘Anđelima’ i onima koji su povezani sa njima, a prema mom mišljenju oni su blagi. Spreman sam da stanem iza njih i branim ih bilo gde”, dodao je on.

Vođa motociklističke bande na Islandu Einar Ingi Marteinson izjavio je za AFP da njegova grupa tuži nacionalnog policijskog komesara, jer se veliki broj policajaca odnosi prema njima na isti način, a da državu i ministra tuže, jer su ministar i policija službenici države.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar