Prosize kapsule

Hitler na vagonu “Beovoza” kruži Beogradom

Na vagonu “Beovoza” iscrtan je lik Adolfa Hitlera zajedno sa kukastim krstom, a u “Železnici Srbije” nemaju pojma da je taj vagon već dva dana u saobraćaju.

Beograđani koji su juče i prekjuče čekali Beovoz kod Vukovog spomenika bili su šokirani time što vide, a mnogi nisu ni želeli da uđu u tako iscrtani vagon, piše list 24 sata.

Fotografiju s grafitom na kojem su nacrtani Hitler i kukasti krst na “Beovozu” načinio je čitalac, inženjer Petar B. na stanici Vukov spomenik. U preduzeću “Železnice Srbije” kažu da prvi put čuju da su im nacistički simboli iscrtani na vagonu voza.

“Sve vozove proveravaju stručne službe i neverovatno je da se takav propust desio. Naravno da će taj vagon biti prefarban. Na mnogim našim vozovima nalaze se grafiti i te stvari ne možemo da predupredimo jer ne postoji video-nadzor, a u toku noći čuvari ne mogu da obiđu sve vozove, što pojedinici i grupe koriste za pisanje, šaranje, pa i pravljenje grafita”, kazao je Blicu Nenad Stanisavljević, direktor Medija centra preduzeća “Železnice Srbije”.

Foto: 24 sata

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar