Prosize kapsule

Ruska 22-godišnja bogatašica kupila stan od 88 miliona dolara

Ćerka ruskog oligarha Dmitrija Ribolovljeva Ekaterina Ribolovljeva (22) kupila je stan u Njujorku i platila ga rekordnih 88 miliona dolara.

Ona je stan platila duplo više nego što su više nego što su ga platili prethodni vlasnici, Sendi Vajl, bivši izvršni direktor “Siti grupe”, i njegova supruga Džoan. Oni su za ovaj stan “iskeširali” 42,4 miliona dolara.

Mlada Ruskinja studira u SAD. Formalno boravište prijavljeno joj je u Monaku, gde njen otac planira da kupi lokalni fudbalski klub koji nastupa u francuskom prvenstvu. Ribolovljev se obogatio 90-ih godina prošlog veka, a poznat je kao “kralj veštačkog đubriva”, pošto je vlasnik kompanije “Uralkali”, jednog od najvećih svetskih proizvođača đubriva na bazi kalijuma.

Ribolovljev je pre tri godine od Donalda Trampa za 95 miliona dolara kupio imanje na Floridi, a na Forbsovoj listi najbogatijih ljudi nalazi se na 93. mestu.

Ekaterinin novi stan ima deset soba i veliku terasu: Nalazi se na adresi Central park vest 15 i najskuplje je plaćena nekretnina na Menhetnu. Do sada je najskuplji stan u tom delu Njujorka imao investicioni menadžer Džej Kristofer Flauers koji je svoj stan 2006. platio 53 miliona dolara.

Ekaterinin otac razveo se od njene majke Elene sa kojom je 23 godine bio u braku, iz kojeg pored Ekatarine ima još jednu ćerku. Elena Ribolovljeva optužila je Dmitrija u brakorazvodnoj parnici da je imao seriju vanbračnih veza, a od razvoda bi mogla da naplati 3,5 milijardi dolara.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar