Prosize kapsule

U Rusiji zbog snega zastoj dug 3.400 kilometara

Sneg koji pada već treći dan bez prestanka gotovo da je paralisao drumski saobraćaj u Moskvi, a precizni saobraćajni analitičari izračunali su da je ukupna dužina vozila koja, uglavnom, stoje u kolonama jednaka rastojanju od prestonice do Novosibirska.

U jutarnjim i popodnevnim špicevima svi kružni putevi u Moskvi i oko nje, kojih ima nekoliko, kao i centralne ulice potpuno su zakrčene vozilima. Vozači čekaju u beskrajnim kolonama i po nekoliko časova da bi prešli rastojanja koja se, kada nema gužve, prevaljuju za nekoliko minuta.

Saobraćajni analitičar Leonid Mednikov izneo je podatak da je ukupna dužina kolona vozila koja su juče stajala oko 3.400 kilometara, što odgovara rastojanju od Moskve do Novosibirska.

Snežna zima, koja je za ovdašnje uslove počela izuzetno kasno, donela je i uobičajene probleme – veći broj saobraćajnih udesa i povećanu zagađenost vazduha.

Uporedo sa naporima da očiste sneg sa ulica i trotoara, gradske vlasti neprestano apeluju na građane da koriste metro koji besprekorno funkcioniše, ali ti apeli, za sada, nemaju značajnijeg uticaja.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar