Prosize kapsule

Avion prinudno sleteo, oba pilota pala u nesvest

Jedan avion “Britiš Ervejza” morao je prinudno da sleti nakon što su oba pilota gotovo ostala bez svesti za kontrolnom tablom.

Kapetan i prvi oficir prijavili su da osećaju vrtoglavicu čim je letelica poletela sa londonskog aerodroma “Hitrou”, negde na visini od oko 20.000 stopa.

Dok se drama u pilotskoj kabini odvijala, putnici su preko razglasa začuli uznemireni poziv pilota kojim moli stjuarde da im priteknu u pomoć. Odmah su im stavljene maske sa kiseonikom nakon čega su od kontrole leta na zemlji zatražili dozvolu da se vrate na “Hitrou” i prinudno slete.

 Avion tipa “erbas A321” bezbedno je sleteo, međutim kada je stigla hitna pomoć oba pilota su se požalila na nesvesticu, te su umalo obojica pali u nesvest. Ceo događaj se trenutno ispituje, a o incidentu je na jednom sajtu iz prve ruke pisao i jedan od putnika koji su se tog dana zatekli na letu London-Glazgov.

“Bio sam na letu London-Glazgov i nekih 20 minuta nakon poletanja čuo se uspaničeni poziv pilota stjuardima da dođu u njihovu kabinu. Svi su delovali veoma zabrinuto”, napisao je anonimni putnik, dodajući da smatra da je ovo izuzetno opasna situacija koja mora biti podrobnije istražena budući da na letu nije zakazala tehnika, već ljudski faktor.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar