Prosize kapsule

Starijim ženama u seksu bitan kvalitet, a ne kvantitet

Važan je kvalitet, a ne količina! To bi bio odgovor većine žena starosti od 40 do 80 godina kad je reč o seksu. Za seksualno zadovoljstvo nije nužno potrebna seksualna aktivnost, tvrdi vođa istraživanja, doktorka Suzan Trompeter.

Novo istraživanje sprovedeno na stotinama starijih žena otkrila je da su one zadovoljne seksualnim životom, iako su vatreni susreti u krevetu nešto ređi, prenosi “Daily Mail”.

Kalifornijski istraživači analizirali su podatke koje je o svom seksualnom životu dalo 806 žena, a iako su u proseku imale 67 godina, sudelovale su i one sa 40 i 80 godina.

Od onih najmlađih u studiji 83 odsto bilo je seksualno aktivnih u poređenju s 13% onih najstarijih, izvestio je “American Journal of Medicine”.

Zanimljivo je da je otkriveno kako su one najstarije zadovoljne svojim orgazmima jednako kao i one mlađe učesnice istraživanja.

Postotak seksualno zadovoljnih žena raste s godinama, a otprilike je polovina žena starijih od 80 rekla kako su seksualno zadovoljne ili gotovo zadovoljne, objasnili su istraživači.

“Seksualna aktivnost nije nužno uvek potrebna za seksualno zadovoljstvo. Oni koji nisu seksualno aktivni, seksualno zadovoljstvo mogu postizati kroz dodire, nežnosti… Emocionalna i fizička bliskost partneru može biti važnija od iskustva orgazma”, zaključuje autorka studije dr Suzan Trompeter.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar