Prosize kapsule

Erdinger pšenično pivo od sada i u Srbiji

Kompanija Carlsberg Srbija lansirala je novi brend na srpsko tržište, pšenično pivo Erdinger.

Proizvodnja ovog piva veoma je specifična, jer se dobija tradicionalnom fermentacijom u boci, koju koristi malo pivara u svetu. Ovaj metod fermentacije sličan je fermentaciji koja se koristi u proizvodnji šampanjca. Upravo zbog načina proizvodnje, ovo pivo ima jedinstven ukus.

“Erdinger je jedinstveno svetlo pšenično pivo, punog voćkastog ukusa, prijatnog mirisa koje pored ječmenog sadrži i više od 50 odsto pšeničnog slada. Ne sadrži konzervanse i aditive, nije pasterizovano i puni se u skladu sa bavarskim zakonom o čistoći iz 1516. godine. Naziv Erdinger dobio je po mestu proizvodnje, nemačkom gradiću Erdingu, u blizini Minhena”, navodi se u saopštenju.

Kompanija Carlsberg Srbija, krajem novembra meseca otpočela je distribuciju Erdingera i na srspko tržište, kako bi omogućila potrošačima užitak u jedinstvenom ukusu koje ovo  pivo nudi. Na našem tržištu Erdinger možete kupiti u nepovratnoj staklenoj ambalaži od 0.5l, limenci od 0.5l, a u ponudi je i točeno pivo.

Za točenje Erdingera preporučuje se klasičan metod točenja piva u jedinstvenoj Erdinger čaši. Potrebno je isprati čašu hladnom vodom, zatim je držati pod uglom od 45° i otvoriti slavinu naglo.

Kada je čaša oko 80 odsto puna, postepeno ispraviti čašu u vertikalan položaj.  Lagano zavrteti bocu kako bi se preostalo pivo pomešalo sa kvascem sa dna boce. Dovršiti sipanje, a kvasac će se raširiti po celoj čaši. Uživajte u svom savršeno nasutom Erdinger pšeničnom pivu.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar