Prosize kapsule

Must-See: Hrvati snimili svoj prvi gej vestern (VIDEO)

Prvi hrvatski gej vestern zapravo je neverovatna mešavina svih žanrova, a snimilo ga je udruženje koje organizuje festival ‘treš’ filma. Glavni likovi su ‘kauboj’ Dak Noris i indijanac Long Banana.

Varaždinsko udruženje Treš, osnivači i organizatori Festivala “treš” filma, snimili su film koji će sigurno ući u anale hrvatske kinematografije. Film nazvan „Long Banana“ je prvi hrvatski gej vestern čija je premijera zakazana za Dan zaljubljenih, 14. februar…

U filmu koji je već dobio epitet hrvatske verzije drame „Planina Broukbek“, udruženje Treš se pozabavilo kaubojima, rančerima, indijancima, meksikancima i jednim farmerom koji voli duge puške. Film se zove, „Long Banana“, a njegovi tvorci kažu da predstavlja mešavinu svih žanrova, tako da film ima elemente političkog trilera, ljubavne drame i naučne fantastike, prenosi hrvatski Jutarnji list.

Radnja filma vrti se oko zlog gradonačelnika i njegove ljubavnice koji žele da započnu rat između rančera i miroljubivih indijanaca koji žive u šumi uz obalu reke. Kako bi izazvali indijance na sukob, gradonačelnik i njegova ljubavnica nahuškaju jednog rančera da napadne i obečasti ćerku velikog poglavice Long Banana. No, miroljubivim indijancima tada u pomoć priskače krupni i dobroćudni farmer Dak Noris.

Nakon što uspeva da spasi ćerku poglavice, Dak Noris je pozvan da ostane na indijanskoj zabavi zahvalnosti. Uz logorsku vatru i opojna sredstva, između njega i poglavice rađa se odnos koji nadilazi prijateljstvo. Tek rođena romansa, biće osujećena dolaskom divljih meksikanaca. Međutim, ovog puta zlikovce očekuje novo iznenađenje,  i to iz druge galaksije.

Izvor: Novi Magazin

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar