Prosize kapsule

Must-See: Izbacili golo dete na -13 da se “čeliči” (VIDEO)

Snimak koji prikazuje kineskog dečaka koga su roditelji naterali da skoro go trči kroz sneg po žestokom minusu izazvao je burne reakcije i debate na internetu.

Otac dečaka je svog sina pokušao da nauči da bude snažan i zdrav, a snimak je izazvao raspravu o “kineskom” vaspitanju “čvrstom rukom”, koji je opisala Amerikanka kineskog porekla Ejmi Čua u knjizi “Ratnički poklič majke-tigrice”.

Na snimku, koji je snimio i na internet postavio otac, dečak, u donjem vešu i patikama, trči po snegu i uplakano moli oca da ga uzme u ruke. Oba roditelja su ga povremeno podsticala da legne u sneg što on napokon i čini, nakon što ga je majka naterala.

Snimak su pogledale desetine hiljada ljudi, a neke od rekcija bile su prilično burne.

“Ne slažem se sa ovim… Deci bi trebalo dati srećno detinjstvo. Iako ti užasni roditelji kažu da to rade za dobrobit svog deteta, ali ja mislim da oni samo hoće da se hvale kasnije”, jedan je od internet komentara na snimak.

Otac dečaka je dobio ime “Tata- orao”, što je aluzija na Čuovu, koja je takođe izazvala kontroverze kada je objavila knjigu o vaspitanju dece “švrstom rukom”.

Kineski reporteri koji su uspeli da intervjuišu oca saznali su da je snimak napravljen tokom porodičnog odmora u Njujorku, u vreme kineske Nove godine, i da je temperatura bila 13 stepeni ispod nule, prenosi AFP.

On je tom prilikom rekao da se trudi da ojača svog sina koji je rođen dva meseca pre vremena i ima nekoliko zdravstvenih problema.

Kineska politika jednog deteta stvorila je generaciju jedinaca koji su često okarakterisani kao razmaženi, ali istovremeno, deca bivaju pritisnuta da na uštrb slobodnog vremena uče što više kako bi bolje prošli na kineskom tržištu rada gde vlada oštra kompeticija.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar