Prosize kapsule

Majami najdepresivniji grad u Americi

Iako nudi toplo sunce, beskrajne plaže i obilje vila vrednih nekoliko miliona dolara, prema najnovijem istraživanju upravo je Majami proglašen najdepresivnijim gradom u Sjedinjenim Američkim Državama.

Inače jedno od omiljenih odredišta slavnih i bogatih, američki grad Majami trenutno se nalazi u stambenoj krizi, bori se sa trenutno jednom od najvećih stopa kriminala, a njegovi stanovnici najduže putuju do posla.

Upravo su ti podaci presudili da Majami zauzme prvo mesto na Forbsovoj listi najdepresivnijih gradova u Sjedinjenim Američkim Državama, piše Rojters.

“Majami se može pohvaliti velikom količinom sunca i prekrasnom klimom, ali ostali faktori ga čine poprilično depresivnim. Tu je jako vidljivo dvoslojno društvo – sjajni South Beach privlači slavne i bogate, ali nejednakost između slojeva društva se znatno povećala u poslednjih nekoliko godina”, objašnjava jedan od urednika Forbsa, Kurt Badenhausen.

Poredak na listi najdepresivnijih gradova temeljio se na faktorima kao što su stopa nezaposlenosti, stopa nasilnog kriminala, prihod stanovnika i visina poreza na imovinu.

Na drugom mestu najdepresivnijih gradova našao su se Detorit, a na trećem Flint, zahvaljujući sve lošijem stanju u automobilskoj industriji.

“Detroit i Flint se bore, stopa nasilnog kriminala je najviša u Detroitu, a cene nekretnina su pale za 55 posto. Detroit zatvara škole i otpušta policajce. U poslednjih nekoliko godina čak su rušili kuće kako bi promenili izgled grada”, kaže Badenhausen.

U top pet najdepresivnijih gradova na svetu mesto našli su i West Palm Beach i Sakramento. Uprkos tome što se nalazi na prvom mestu najdepresivnijih gradova, Majami i dalje nastavlja da privlači poznate i bogate.

“Jedan posto Majamija radi fantastično, ali za većinu njegovih stanovnika, koji zarađuju manje od 75 hijada dolara godišnje, Majami je poprilično teško mesto za život”, dodaje Badenhausen.

Izvor. Tportal

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar