Prosize kapsule

Razlozi zbog kojih je teško biti muškarac

Iako se prečesto govori o tome da je svet sazdan na muškim vrednostima, nije, bre, ni nama baš tako lako. Ako smo toliko dominantni, pa treba onda neko i da tlači redovno i efikasno toliku raju, a ako ćemo pravo, nismo toliko ni dominantni. Moć nam se krnji sa svih strana, a za vratom nam dahću svi-i nemilosrdna okolina i krvoločne manipulativne žene i elementarne nepogode i nezdrav život…evo šta nam sve život čini težim nego što se misli.

1. Prolaze kroz teže odrastanje

Muškarci se čeliče tako što ulaze u sitne kavge sa vršnjacima, a neretko i fizičke obračune. Štaviše, dešava se da oni sitniji i stidljiviji bivaju konstantno maltretirani od strane snažnijih dečaka iz škole. Njihov testosteron im može stvoriti probleme i u kasnijim godinama, jer je odgovoran za pojačanu agresivnost. Zato nije nikakvo čudo što su muškarci u jednom istraživanju priznali da su više puta tokom života zamišljali da nekog ubijaju. Neki to zaista i učine.


2. Teško kontrolišu nagone

Muškarci su skloniji poremećajima kontrole nagona koji mogu biti odgovorni za alkoholizam, narkomaniju, seksualne devijacije, agresivne ispade, delinkvenciju i probleme sa zadržavanjem radnog mesta. Prostitucija je jedan od nekoliko krivičnih dela zbog kojih žene češće bivaju uhapšene, ali se i to dešava samo zato što su muškarci spremniji da plate za seks.

3. Autodestruktivna želja za seksom

U tinejdžerskom dobu i u pedesetim godinama života muškarci su skloni tome da dobijaju nekontrolisanu želju za seksom. U tim životnim razdobljima u stanju su da na seks pomisle na svakih pet minuta, dok to čini samo 25 odsto onih koji pripadaju starosnoj grupi između 26 i 55 godina. Kada je čuveni biolog Alfred Kinsi radio njegovo klasično istraživanje seksualnog ponašanja, otkrio je da muškarci češće masturbiraju i da su opasno poliseksualio, što znači da su spremni i na seks sa životinjama. Još jedna šokantna klasična studija predvođena Klarkom i Hetfildom pokazala je da bi 50 odsto muškaraca bilo u stanju da ode u krevet sa ženom koju prvi put u životu vidi.

4. Žene nemaju razumevanja za takvu želju

Klark i Hetfild ponovili su slično istraživanje i sa ženama i ispostavilo se da ni jedna ispitanica ne bi pristala na seks sa nepoznatom osobom. Kada biste bilo kojoj nepoznatoj ženi koju smatrate privlačnom rekli da želite da je odvedete u krevet (a koja nije vaša devojka), možete biti sigurni da ćete je uplašiti, bez obzira na to da li ste privlačni ili ne.

5. Rasipaju se pred drugima

Muškarci obično bolje zarađuju od žena, ali i mnogo više troše. Oni takođe češće rizikuju i ulaze u nesigurne transakcije. Spremni su i na prevare i krađu, što je još jedan razlog zbog kog češće nego žene završavaju u zatvorima. To dodatno pogoršava njihova stalna motivacija da privuku potencijalne partnerke i za to ne žale novac.


6. Nemaju istu podršku društva kao žene

Muškarci bi voleli da se druže sa ženama, jer su one otvorenije za razgovor i mogu da pomognu u rešavaju životnih dilema. Međutim, ženama se ne dopadaju muški drugari koji ne umeju da uzvrate uslugu. Zato se radije druže sa pripadnicama svog pola.

7. Muškarci umiru mlađi

Čak i ako bezbedno prođu kroz doba adolescencije, izbegnu zatvor zbog ubistva ili pronevere novca, ipak umiru pre nego žene. Isti onaj testosteron koji ih podstiče na iracionalna takmičenja, rizike i seks im istovremeno skraćuje život. Tome ide u prilog činjenica da oni mnogo više piju i puše nego žene.

Izvor: B92

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

2 komentara na “Razlozi zbog kojih je teško biti muškarac

  1. Ima dosta istine u ovom clanku. Jedino se za stavku 4 ne bih slozio jer iz iskustva znam,da puno zena zeli jednonocnu avanturu,

Ostavite komentar