Prosize kapsule

Mut-See: Anonymousi srušili sajt Interpola (VIDEO)

Hakerska grupa Anonimni srušila je u subotu Interpolov sajt, samo dan pošto su onesposobili sajt američke tajne službe CIA.

Anonimni i njihove pristalice su u subotu protestovali širom Evrope upozoravajući na štetnost sporazuma o zaštiti autorskih prava na internetu (ACTA).

Pristalice grupe su u poslednje vreme pokrenule akcije na internetu širom sveta, rušeći sajtove državnih institucija, političkih stranaka i međunarodnih organizacija koje okrivljuju za gušenje sloboda i demokratije.

Hakerska grupa je prethodnog meseca na kratko onesposobila za rad sajtove Ministarstva pravde SAD I FBI, u znak osvete zbog gašenja jednog od najvećeg sajta za razmenu fajlova Megaaploud, a juče i sajt CIA, da bi oborili i sajt Interpola.

Anonimni su ovih dana imali akcije i u našem regionu. Nakratko su se okupili ispred RTV Crne Gore, a juče su oborili i sajt predsednika Hrvatske Ive Josipovića.

Anonomni postoje od 2008. godine i predstavljaju neformalnu grupu na internetu koja se bori protiv veb cenzure i često se smatra naslednikom Vikilksa.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar