Prosize kapsule

Must-See: Počeo je karneval u Riju (VIDEO)

Počelo je…karneval u Rio de Žaneiru svečano je otvoren, a organizatori kažu da će biti najveći do sada i očekuju da će ga posetiti 850.000 turista iz čitavog sveta.

Gradska služba za ekonomski razvoj Rio de Žaneira navodi da se očekuje da će posetioci karnevala potrošiti oko 640 miliona dolara i omogućiti otvaranje 250.000 poslova.

Gradski zvaničnici saopštili su da su bolje pripremljeni i organizovani za sprečavanje eventualnih incidenata, kao i da sada imaju veći broj privremenih javnih toaleta, saobraćajnih policajaca i radnika hitne službe. Oformljen je i novi komandni centar koji će sve to nadzirati.

Zvaničnici su rasporedili 50.000 policajaca koji će patrolirati ulicama, kao i 80 pokretnih medicinskih ekipa. Takođe je postavljeno i oko 15.000 toaleta po celom gradu, a posetiocima karnevala će biti podejeno i više od tri miliona besplatnih kondoma.

Tokom petodnevnog karnevala očekuju se i dolazak slavne ličnosti kao što su Dženifer Lopez, pevačica Fergi i osnivač “Plejboja” Hju Hefner.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar