Prosize kapsule

TOP 10: Izmišljeni milijarderi

Od kada postoji novac, i čovekova svest o njemu, svako je želeo da ga poseduje u što većim količinama. Velikoj većini je uvek falilo, i faliće, ali našla se uteha. Počeli smo da se interesujemo ko je to najbogatiji, odakle mu pare, na šta ih troši, i tako dalje… Zato je valjda i ljudima koji su u mogućnosti da „stvore“ likove (pisci, režiseri, animatori…), bilo zanimljivo da stvaraju likove koji su ekstremno bogati, i da se bave njihovim životima. Mi vam izdvajamo top 10 najbogatijih likova koji ne postoje i koji su možda jedini likovi koje ova kriza nije ni dirnula.

10. Montgomery C. Burns

"Poredite me sa Mičkovićem? Pojma vi nemate!"

Vlasnik nuklearne elektrane u Springfildu, Sjedinjene Američke Države. Trenutno star 104 godine, neoženjen (sponzoruše, navalite!), ima jedno vanbračno dete. Često dolazio u sukob sa zakonom (zagađenje jezera, držanje krvoločnih pasa, zaklanjanje Sunca…) Hobi mu je otimanje slatkiša od male dece, skupljanje bundi od krzna malih kučića. Školovan na Jejlu, bogatstvo procenjeno na 1,3 milijarde dolara.

 9. Sir Topham Hatt

U lokomotivama je bogatstvo

Ovaj britanski milijarder poseduje najveću kolekciju parnih lokomotiva na ostrvu Sodor i na obali Velike Britanije koja je uglavnom u njegovom posedu. Pored parnih, poseduje i nekoliko dizel lokomotiva. Trenutno ima 55 godina, ženu i decu. Studirao je na Oksfordu, i „težak“ je oko dve milijarde dolara.

 8. Thurston Howell III

Zelena tehnologija i milijarde

Ovaj povučeni miljarder živi na udaljenom pacifičkom ostrvu, a zarađuje tako što primorava genijalnog pronalazača „Profesora“, da mu stvori zelenu tehnologiju ( nešto kao mobilni od kokosovog oraha, veš mašina koju napaja bicikl, letelice od bambusa…). Nastanjen je na privatnom ostrvu u Pacifiku, završio je Harvard. Ima 60 godina, oženjen je, nema dece, ali zato ima par milijardi dolara koje jednako voli.

7. Bruce Wayne

Najbogatiji slepi miš na svetu

A ko nije čuo za Brusa Vejna!? Definitivno najbogatiji slepi miš na svetu! Neženja koji „visi“ u pećini ceo dan, a uveče obuče svoj S&M kostim i bori se protiv zlikovaca. Izuzetno fizički pripremljen, ovaj delija koji pošteno zarađuje svoj novac štiti Gotam od najgorih krimosa i ludih naučnika. Iako ima samo 32 godine, poseduje bogatstvo koje se procenjuje na šest i po milijardi dolara. Napustio Prinston na pola studiranja i počeo da se bavi malo ozbiljnijim stvarima…

6. Adrian Veidt

Buržuj od najranijih dana

Buržuj od malih nogu. Rođen u bogatoj porodici, kasnije postao poznat kao „najpametniji čovek na svetu“. Sa 17 godina kompletno nasleđe poklonio u humanitarne svrhe. Iako je u svemu samouk, to ga nije omelo da se vrlo uspešno bavi genetskim inženjeringom i raznim drugim stvarima. Sada ima 47 godina, nije oženjen, a trenutni planovi su mu spasavanje sveta (u saradnji sa Bilom Gejtsom i Bonom, prim.aut). Sa svojih sedam milijardi dolara na zasluženom šestom mestu.

 5. Jed Clampett

Posrećilo mu se pod stare dane

Čiča kojem je svanulo od kada je krenula cena nafte da leti u nebesa. Tačnije svanulo mu je kada je otkrio naftu u svojoj bašti! Bavi se distribucijom nafte, gasa, kao i bankarstvom. Izgubio je suprugu, tako da je sam odgajao ćerku. On je još jedan lik koji je napustio faks na pola i zaputio se put Kalifornije da uživa. Živi na Beverli Hilsu i ima 52 godine, a od „crnog zlata“ je zaradio nešto više od sedam milijardi dolara.

4. Tony Stark

Čelični čovek

On se obogatio od proizvodnje oružja, a kasnije mu je tek krenulo kada je javno priznao da je on lično Iron Man. Imao je razne ponude da proda tajnu svog magičnog odela ali je uvek odbijao zarad globalnog mira. Jedan izuzetno školovan super-heroj, obrazovanje stekao na univerzitetu u Masačusetsu, živi u Njujorku. Toni je još jedan neženja, ima 35 godina, odlično odelo i blizu devet milijardi dolara na računu.

3. Richie Rich

Desetogodišnjak dubokog džepa

Evo ga i najmlađi među buržujima. Riči ima samo 10 godina, naravno da je neoženjen, živi u Ričvilu i ide u istoimenu osnovnu školu. Veliki je fan tragično-od-droge-predoziranog Majkla Džeksona (ili je Majkl njegov fan?). Bavi se vrlo jakim biznisom koji mu je do sada doneo bogatstvo od 11 i po milijardi dolara. Trenutno najbogatije dete na svetu.

2. Scrooge McDuck

Sinonim za ciciju

Ili Baja Patak. A i jeste baja. Večiti neženja, zaljubljen u svoje zlatnike sa kojima provodi največi deo svog vremena. Bogatio se tako što je sa krampom iskopavao blago i gomilao u svoju spavaću sobu. Vreme provodi sa svojim sestrićima, voza se avionom i troši. Največa cicija od svih milijardera. Živi u Dakburgu, nije školovan, kao i svaki tajkun, a ima oko 33 i po milijarde dolara u zlatnicima.

1. Carlisle Cullen

Mlijarder među vampirima

Ubedljivo najstariji na listi, ali i najbogatiji. Ima nešto više od 34 milijarde dolara koje je stekao za svojih dugih 370 godina!? Naravno, to nije ništa čudno ako se zna za njegovu vampirsku prirodu. Upravo zbog toga ga je i privukla medicina, a dug životni vek mu je omogućio da mu se sva ulaganja isplate. Ima petoro usvojene dece i oženjen je. Između sumraka i svitanja može se sresti na ulicama Forksa.

©Muskimagazin.com

Ostavite komentar