Prosize kapsule

Berluskoni optužen za plagijat

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni optužen je za plagijat pošto je objavio pesmu koju će njegova stranka koristiti u kampanji za izbore naredne godine.

Berluskoni, koji je u novembru podneo ostavku na mesto premijera zbog seks skandala i ekonomske krize, tvrdi da je pesmu pod nazivom “Narod slobode” napisao za samo tri i po sata.

Italijanski reper JAX, međutim, navodi da mu je bivši premijer ukrao deo pesme i najavio da će protiv njega podneti tužbu zbog plagijata.

“Sutra ću tužiti Berluskonija. Ovo je j… neverovatno”, napisao je Alesandro Aleoti na svom profilu na Tviteru.

On, naime, tvrdi da tekst Berluskonijeve pesme nesumnjivo podseća na njegovu numeru “Ljudi sa nadom”, koju je napisao pre deset godina.

Bivši premijer nije komentarisao to što je kritikovao JAX, ali je u međuvremenu najavio da želi da promeni ime svojoj partiji. Stranka Narod slobode mogla bi uskoro da se zove Napred Italijani (Forza Italiani).

Promenom naziva Berluskoni bi mogao da pridobije i članove političkog pokreta “Napred Italijo” (Forza Italia), koji je finansirao kada je iz biznisa prešao u politiku, početkom devedesetih.

Italijanski mediji navode da je odustao od predloga da svoju partiju nazove “Napred maco” (Forza Gnocca), zbog čega su ga opozicione partije, poslanice i organizacije za zaštitu žena oštro kritikovale.

Berluskoni se, otkad je podneo ostavku na mesto premijera, ponaša kao glavni zaštitnik svoje partije.

Međutim, uprkos aktivnom političkom životu, bivši italijanski premijer se suočava i sa četiri optužnice koje su protiv njega podnete zbog utaje poreza, podmićivanja, zloupotrebe službenog položaja i plaćanja maloletnici za seksualne usluge.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar