Prosize kapsule

Reformistička stranka: Spot je metafora

Povodom objavljivanja futurističkog spota Reformističke stranke iz Leskovca u domaćim medijima, oglasio se i leskovački gradski odbor te stranke. Saopštenje prenosimo u celosti.

“Povodom objavljivanja spota na sajtu „Blica“ i komentara anonimnog novinara, a naročito posle reakcije, kako medija tako i građana iz Srbije i regiona i posle 40.000 pregleda na poznatom internet serveru „ju-tjubu“, dužnost nam je da se obratimo ovim saopštenjem.

Futuristički spot koji je napravljen i postavljen na server, je delo jednog našeg mladog člana koji je to tako video i predstavio na jedan metaforičan način. Nemamo ništa protiv objavljivanja spota, ali imamo protiv teksta koji je bio neistinit, tendeciozan, zlonameran i zlurad.

N.N. novinar, koji je objavio ovakvu vest, nije se konsultovao i proverio informacije sa predstavnicima gradskog odbora Reformističke stranke Leskovac, već je sam doneo zaključak da je to predizborni spot Gro Reformističke stranke Leskovac. Navedeni spot nije postavljen na zvaničnoj internet prezentaciji RS Leskovac, niti na centralnom zvaničnom sajtu Reformističke stranke, stoga je jasno da to nije predizborni spot, a konstatacija novinara da će nakon pobede Reformista u Leskovcu, gde mi obećavamo da će u naredne 4 godine roboti čuvati decu, a nebom Leskovca leteti automobili, nema veze sa zdravim razumom.

Metafora koju je koristio naš član i pitanje koje je u samom spotu postavljeno je; Da li želimo prljavu i mračnu prošlost ili čistu i svetliju budućnost?  Kako poslednjih godina Reformistička stranka u Leskovcu dobija sve više na popularnosti i podršci, neko je krajnje zlonamerno pokušao da uruši ugled Gradskog odbora i same stranke.

Za ove 4 godine funkcionisanja nismo govorili, niti davali lažna obećanja i nećemo ih davati u izbornoj kampanji koja je pred nama, a pritom se izvinjavamo onima koji su tuđom greškom dovedeni u zabludu, da je pomenuti spot predizborno obećanje i program GrO RS Leskovac.

Takođe, primetno je da ni ljudi od struke nisu primetili metaforu propasti odnosno, svetle budućnosti, jer svakako, ukoliko svi zajedno ne reformišemo Srbiju, a naročito Leskovac nema nam perspektive, već nas očekuju dalji ekonomski, ali i moralni porazi. Ono što je očigledno, to je da novinarstvo u Srbiji mora doživeti svoj reformski preobražaj.

Žalosno je što je cela ova situacija iskorišćena, da se obnove napadi na dekana Medicinskog fakulteta u Nišu Prof. Milana Višnjića, inače oca Predsednika Reformističke stranke Dr Aleksandra Višnjića i što je spot jednog mladog reformiste i Reformistička stranka Leskovac generalno, iskorišćena u tu svrhu.”

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar