Prosize kapsule

Moderno špijuniranje bivših : “Sinoć ke te vido Zone, kako status promenjuvaš Zone”

Asanž je nazvao „Fejsbuk“ najodvratnijim mašinom za špijuniranje do sada izmišljenom. Ako se malo i gnušamo, brzo pređimo preko toga i iskoristimo prednosti 21. veka.

Ne moramo više da se krijemo iza drveća i dreždimo pod prozorima onih koje nas interesuju. Iako stojimo iza devize da staru ljubav leči nova, svako od nas ponekad voli da prati bivše,  a Fejsbuk je idealno oružje za to. Naravno , ima tu mnogo zamki ali evo osnovnih uputstava!

Niko ne može da vidi ko mu posećuje profil

Kakvo olakšanje! Da se ne lažemo, svako od nas ima neki profil na koji ulazi svakodnevno, i kao detektiv traži tragove ”novih zločina”. Ali ne bi nam bilo prijatno da naša manijačna strana izađe na videlo. Aplikacije koje su nudile opciju POGLEDAJ KO TI ULAZI NA PROFIL su čista prevara! One su napravljene samo da im dozvolite pristup vašim informacijama . Zato samo napred! Ta opasnost ne postoji pa možete gluvariti na svim profilima koje vas zanimaju! Zakeberg nije baš lud da uskrati najveće zadovoljstvo fb manijacima!

Ko ti gleda profil?

Naravno, sve ovo se može iskoristiti ako raskid nije bio toliko gadan, da te je čak i izbrisala sa liste prijatelja! U tom slučaju, još jednom: staru ljubav najbolje leči nova! Možda nastavak teksta nije za tebe.

Facebook patke

”Patke” su u novinarstvu lažne vesti a FB je preplavljen ličnim ”patkama”. Nemojte da se primate baš na sve na njenom zidu! Neke stvari tamo postavljene su baš da te dovedu u zabunu! ( tebe ili nekog novog kandidata)

Verovali ili ne, istraživanja u SAD pokazali su da devojke brže menjaju status veze po raskidu od nas, često i kada nije definitivno gotovo. Takođe, menjaju i lažno, da bi privukle našu pažnju. Najsumnjivije je ”komplikovano stanje veze”. Zapravo taj slučaj je vrlo  jednostavan – neko ih debelo zavlači ili im smeta solo status a opet ne bi da budu baš na polici!

Zato statuse tipa ”Mmmmm dobro jutro, od jutros se samo smeskam!” ne čitajte kao ”Ova se zaljubila!”. Pa ni ako je ortakinje obasipaju komentarima ”Znam ja ko je krivac! To macko :)!” ili ” Hmmmm, ko li je u pitanju?:)” Ne zaboravite, i one znaju ”fb igru”!

Ko tu koga uhodi?

Pre nekog vremena , jedna poznanica me je po slobodi zamolila: “Ajde ostavi mi neku lepu ljubavnu pesmu na profil. Hocu da nerviram bivseg!”

Miris očaja

Ako ste bas rešeni da budete pravi fb špijun, nema vam druge! Pravljenje lažnog profila je ekstreman korak, ali vešto rukovanje može biti efikasno. Najmanja upotreba lažnog profila odnosi se na slučaj da više niste prijatelji na Fejsu ali želiš da nekad baciš pogled na njen virtuelni život.

Ali ako si spreman da ides dalje, onda evo par saveta za tebe. Prvo,  on mora izgledati realno. Međutim, ako vas devojka ne poznaje manijaka koji čuči u vama, onda i vidno sumnjivi profili mogu da pomognu da otkrijete najvažnije: da li je raspoložena za nova poznanstva i u kojoj meri?

Ali pazite se, nemojte otkriti nešto sto zna samo neko ko je poznaje.  Iskoristite to što znate šta voli da uđete u komunikaciju s njom. Njena omiljena pesma na vašem profilu i eto njene pažnje.

”Jao, pa to je isto kao da je progoniš! ”

Pustite  lažno moralisanje! Fejsbuk je javna stvar, svi su svesni da sve što dele postaje javna svojina. Zato ako ovog proleća sedis ispred kompa i mislis na bivšu, nisi jedini. Ispitivanja pokazuju da četrdeset posto korisnika svakodnevno posećuje profile bivših ljubavi kako bi održali neku vezu sa nekad dragim osobama.

Mnoge zanima šta im rade bivši ljubavnici?

A možeš i da isključiš kompjuter, odeš do grada i nađeš novu devojku! A onda odmah promenis status veze jer možda i tvoja bivša čuči na tvom profilu. I ko je sad tu manijak?

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Moderno špijuniranje bivših : “Sinoć ke te vido Zone, kako status promenjuvaš Zone”

  1. Eto u svakom slučaju možemo da isključimo komp i da izađemo napolje.Ja sam baksuz svi moji bivši nemaju fejs tako da opušteno mogu da lupam gluposti na profilu bez da ih grize savest.

Ostavite komentar