Prosize kapsule

Izvršila samoubistvo dok je na Facebooku razgovarala sa prijateljima

Jedna žena iz Tajvana izvršila je samoubistvo udisanjem otrovnog dima dok je na Facebooku razgovarala sa svojim virtuelnim prijateljima, od kojih niko nije pozvao policiju, saopštile su vlasti.

Kler Lin izvršila je samoubistvo na svoj 31. rođendan, 18. marta, a članovi njene porodice do sada nisu znali da se to dogodilo dok je komunicirala sa drugim ljudima na “Fejsbuku”, navodi policija.

Ona je u svojim poslednjim porukama “četovala” sa devetoro prijatelja i upozorila ih na postepeno gušenje.

Na jednoj slici koju je aploudovala sa svog mobilnog telefona vidi se kako je u svojoj sobi zapalila roštilj na ugalj, a na drugoj prostorija puna dima.

Jedan od njenih prijatelja uputio joj je poruku: “Smiri se, otvori prozor, ugasi vatru na roštilju, molim te, preklinjem te”.

Lin je na to odgovorila da je dim sve više guši, da su joj oči pune suza i da više ne želi da dobija poruke od drugih.

Nekoliko osoba sa kojima je razgovarala pokušale su da je odvrate od samoubistva, ali niko nije pozvao policiju.

“Prekasno. Moja soba je puna dima. Upravo sam pokazala još jedu sliku. Čak i dok umirem, i dalje želim Fejsbuk. Mora da je to taj Fejsbukov otrov. Ha, ha”, glase njene poslednje riječi.

Poruke koje je Lin ranije ostavila sugerišu da je bila nesrećna jer ju je momak sa kojim je bila u vezi zanemarivao i nije se vratio te večeri kako bi proveo s njom njen rođendan. Ovaj muškarac pronašao je njeno telo ujutru i obavestio Lininu porodicu.

Policijski zvaničnici izrazili su žaljenje povodom toga što niko od lica sa Fejsbuka nije pozvao vlasti tokom razgovora koji je trajao 67 minuta, ali su priznali da ne bi bilo lako otkriti njenu lokaciju zbog prirode društvenih mreža.

Čaj Ben Rei, sociolog sa tajvanskog Univerziteta Feng Čia, izjavio je da ovaj događaj ukazuje na društvenu izloaciju koja postoji u eri interneta.

“Ljudi možda sumnjaju u ono što vide na internetu zbog virtuelne prirode sadržaja i zato ne preduzimaju ništa”, rekao je Rei.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar