Prosize kapsule

Pilot trčao po avionu i širio paniku, avion prinudno sleteo

Putnički avion američke kompanije “Džetblu” prinudno je sleteo u Teksasu zbog uzbune koju je izazvao kapetan svojim grozničavim i paničnim ponašanjem.

Avion koji je leteo iz Njujorka ka Las Vegasu morao je prinudno sa sleti nakon što je jedan od pilota počeo da trči po avionu uz povike o bombi, nakon što mu nije dozvoljeno da se vrati u pilotsku kabinu.

On je počeo da lupa po vratima kokpita uz povike da ga puste unutra, ali mu to nije dozvoljeno, preneli su američki mediji.

Jedan od članova posade zamolio je putnike putem interkoma da obuzdaju muškarca, što su oni i učinili. Posle toga su ga držali savladanog dok avion nije sleteo.

“Odabrao je pogrešan avion. Momci su ga lako savladali u olimpijskom stilu”, izjavio je jedan putnik. Druga osoba iz aviona rekla je da misli da je reč o kapetanu.

“Džetblu” je saopštio da je drugi kapetan, koji je bio van dužnosti i među putnicima, ušao u pilotsku kabinu i preuzeo dužnost dok se letelica nije prizemila. Kompanija navodi da je bolesni kapetan prebačen u lekarsku ustanovu.

Portparol ovog avioprevoznika rekao je da će putnicima biti nadoknađeni troškovi za ovaj let i da će dobiti kredit u iznosu dvostruke vrednosti kupljene karte. “Džetblu” nije želio da saopšti ime ili medicinsku istoriju pilota koji je izazvao incident.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar