Prosize kapsule

I telefon i fotoaparat

Polaroid, poznata kompanija po fotoaparatima, je napravila novi uređaj, koji predsavlja simbiozu između fotoaparata i mobilnog telefona. Uređaj oznake SC1630 ili Android HD Smart Camera je pametni telefon sa Android platformom.

Android HD Smart ima kameru od 16 megapiksela sa 3x optičkim zumom (ekvivaletno 36-108 mm kod 35 mm formata). Otvor blende kreće se od F3,1 do F5,6, maksimalna brzina zatvarača je 1/1400, a ISO ide do 3200. Senzor je tipa CCD pa ne bi trebalo biti “vodenih slika”, koja su posljedice sporih CMOS senzora. Ekran je osjetljiv na dodir, dijagonale je 3,2 inča i rezolucije 800×400. Ovaj uređaj ima mogućnost snimanja od 720p video, podržano je geotagiranje, a ima i WiFi. Postoji i ulaz za SD karticu, koji je zaista potreban jer telefon ima tek 512 MB interne flash memorije, a isto toliko ima i RAM-a.

Na tržištu bi se trebao pojaviti u aprilu, sa cenom od 299 dolara. Inače, treba reći da ovaj uređaj nije “izmislio” Polaroid, već se gotovo identičan uređaj pojavio na prošlogodišnjem CES-u, pod oznakom Aigo A8. Čini se da Aigo nije uspeo pokrenuti proizvodnju pa je uređaj preuzeo Polaroid i doradio ga.

©Muskimagazin.com

 

 

 

Slični tekstovi

Ostavite komentar