Prosize kapsule

Facebook uvodi “Hate” dugme?

Kompanija TechCrunch, koja je 2010. objavila kako će Fejsbuk “izbaciti” dugme Like za ceo Internet, sada je najavila kako najveća društvena mreža planira i uvođenje opcije Hate.

Prema Fejsbukovim istraživanjima, korisnici sakupe 2,7 milijardi “lajkova” i komentra dnevno, a sa novom “hejt” opcijom, u kompaniji smatraju da će ovaj broj biti minimum udvostručen, piše sajt digg.com.

Popularne stranice na Fejsbuku uključuju Lejdi Gagu, Dizni i Mančester Junajted, a svaka od njih ima preko 20 miliona “lajkova”. Mnogi u kompaniji smatraju da bi “hejt” lako nadmašio te cifre.

Kada je “Like” opcija zvanično objavljena, Mark Cukerberg dao je okvirna predviđanja da će biti preko milijardu “lajkova” širom mreže u samo prvih 24 sata. Izvori u Fejsu kažu kako Mark očekuje dve milijarde “hejtova” prvog dana.

Da li će Zakerberg prelomiti i uvesti nove dugmiće?

Studije koje je objavio Fejsbuk pokazuju žalosne činjenice da ljudi više “mrze” stvari na internetu nego što im se sviđaju. Takođe se povela i debata o tome da li bi novo dugme trebalo da se zove “Hate” (mrzim) ili “Dislike” (ne sviđa mi se).

Još neke opcije koje su za sada u razmatranju su “Meh” (dosadno), “Love” (volim), “Who Cares” (koga briga), i “+11”, ali se strahuje da bi to izazvalo pravu ekslopziju “osećanja”.

Prema nekim izvorima, ni “Hate” dugme nije sigurna opcija. Vode se velike debate oko toga u okviru same kompanije, ali ova nova opcija uklopila bi se u fejsbukovu misiju da “sagradi alate koji će pomoći ljudima da se spoje sa onima sa kojima žele i dele ono što žele”, bilo da je u pitanju ljubav ili mržnja.

“Zaista se nadam da nikada nećemo videti “hejt” dugme. Dovoljno je mržnje u svetu ovakav kakav je”, rekao je Robert Skobl iz kompanije.

Izvor: 24 sata

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar