Prosize kapsule

Film Adama Sendlera najgori u svim kategorijama

Američki glumac Adam Sandler i ekipa njegovog najnovijeg filma “Džek i Džil” sinoć su ostvarili novi rekord u istoriji Zlatnih Malina, ceremonije koja parodira Oskar i nagrađuje najgore filmove: odneo je “nagrade” u svim kategorijama.

Na jučerašnjoj ceremoniji dodele Zlatnih Malina, Sandlerov film “Džek i Džil” osvojio je 10 nagrada.

Osim priznanja za najgori film, Sandlerova dvostruka uloga porodičnog čoveka i njegove dosadne sestre bliznakinje donela mu je nagradu za najgoreg glumca i najgoru glumicu u glavnoj ulozi.

“Nije glumio trojke ali dobio bi još nagrada da jeste”,  rekao je osnivač Malina, Džon Vilson.

Sa kolegama iz ekipe, Sandler je podelio nagrade za najgoru postavku, najgori filmski par – kako sa Al Paćinom, tako i Kejti Holms – i najgori scenario, čiji je on koautor.

Al Paćino je osvojio nagradu za najgoru sporednu mušku ulogu igrajući sebe u “Džek i Džil, a Sandlerov prijatelj Dejvid Spejd (David Spade) za najgoru sporednu glumicu, igrajući tranzvestita u tom filmu. “Džek i Džil” je jedini film u 32 godine postojanja Zlatne Maline da osvoji sve nagrade.

Sandlerova prošlogodišnja uloga u “Moja nazovi žena” nije zaboravljena i on je na sinoćnoj ceremoniji proglasen najgorim glumcem u oba filma. Najgorim režiserom proglašen je Denis Dugan, za ista dva filma.

Džek i Džil, apsolutni šampion

“Džek i Džil”, za koji glasači veruju da je ili rimejk ili krađa “Glen or Glenda” Eda Vuda, proglašen je najgorim rimejkom, krađom ili nastavkom.

Uprkos uobičajenim lošim kritikama koje Sandler dobija, “Moja nazovi žena” je, kao i većina njegovih komedija, zaradio 100 miliona dolara.

Međutim, čak su se i njegovi fanovi dvoumili kod “Džek i Džil” i film je ostvario zaradu od 74 miliona dolara, neuobičajeno malu za mejnstrim komediju.

Nagrade su proglašene juče u Santa Moniki, Kaliforniji. Dobitnici Malina obično se objavljuju noć uoči dodele nagrada Oskar, ali su organizatori ovaj put odlučili da ceremoniju odlože za prvi april, van sezone dodela nagrada.

Vilson je, međutim, rekao da su mu mnogi glasači poručili da više vole sezonu nagrada i lažni glamur tako da bi ovogodišnje nagrade mogle ostati jedinstveni eksperiment.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar