Prosize kapsule

Novi Galaxy Ace 2 i Mini 2

Samsung Galaxy Mini i Galaxy Ace, pametni telefoni bazirani na Android operativnom sistemu, dobili su naslednike koji će nositi brojku dva iza istih imena. Oba modela će se isporučivati sa Androidom 2.3 zajedno sa Samsungovim interfejsom TouchWiz 4. 

Galaxy Ace 2

Galaxy Ace 2 u odnosu na svojeg prethodnika ima jači procesor i nešto veći i kvalitetniji ekran. Galaxy Ace 2 ima procesor sa dva jezgra, takta 800 MHz, ima 3,8-inčni ekran sa rezolucijom od 480 x 800 piksela, dve kamere – glavnu od pet megapiksela i prednju sa VGA rezolucijom.

Važno je spomenuti da je interna memorija za pohranu podataka na Aceu 2 porasla na četiri gigabajta u odnosu na 158 MB koliko je imao Galaxy Ace. Ugrađenih 4 GB memorije moguće je proširiti microSD memorijskim karticama, a mobilni se isporučuje sa baterijom od 1.500 mAh.

Galaxy Mini 2

Model Mini 2 namenjen je manje zahtevnim kupcima. Razlike modela Galaxy Mini i Galaxy Mini 2 su takođe najočitije u ekranu i centralnom procesoru.  Takt procesora je porastao sa 600 MHz na 800 Mhz, ali ipak je Mini 2 zadržao procesor sa jednim jezgrom. Ekran Mini 2 pametnog telefona ima dijagonalu od 3,27 inča i rezoluciju od 320×480 piksela. Baterija je  od 1.300 mAh. Prednja kamera je sa rezolucijom od tri megapiksela, nema mogućnost autofokusa, a interna memorija je od 4 GB, koju je takođe moguće proširiti microSD memorijskim karticama.

Prodaja Mini 2 će započeti na francuskom tržištu u martu, a vrlo brzo nakon toga bi trebao biti dostupan ostatku svijeta. Galaxy Ace 2 stiže u prodaju tokom aprila.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar