Prosize kapsule

Novi HTC One X

Dan pre službenog početka Mobile World Congressa 2012 u Barseloni svoje adute za najveću svetsku telekomunikacijsku smotru pokazali su Huawei, Sony i kao poslednji u nizu HTC, koji je najboljim terminom i najatraktivnijim inovacijama dominirao ovim danom. Najveća HTC-ova atrakcija bio je One X.

HTC-ov One X je smartphone sa 4,7-inčnim Super LCD 2 ekranom čija je rezolucija 1280 x 720 piksela (720p). Dolazi sa četverojezgričnim Tegra 3 čipom, 1 GB DDR2 RAM-a, 32 GB memorije za pohranu podataka te Ice Cream Sandwichem kao operativnim sistemom. One X je vrlo elegantan, njegovo kućište od polikarbonske plastike debelo je 9,29 mm, a ekran mu je prekriven 3D Gorilla Glassom, pa je uz ivice blago zakrivljen.

Brzinu je najlakše bilo proceniti kod učitavanja teških web-stranica, koje imaju veliku količinu objekata koje rade u Flashu – ovo je prvi uređaj kod kojeg takve stranice ne zastajkuju i ne trzaju kod zumiranja i scrolla, a pokretanje svih aplikacija, među kojima su i igre koje zauzimaju veliki deo radne memorije odvija se bezbolno, kao da je reč o kompjuteru. HTC One X je izuzetno lagan u ruci, čemu svakako doprinose materijali od kojih je napravljen. Čvrsta plastika možda ne uliva onoliko poverenja koliko nude mnogi drugi uređaji, ipak pokazalo se sa drugim top-modelima (primer Samsungov Galaxjem S II) da to ne mora biti mana. Površina pozadine je pomalo reljefna, što doprinosi boljem ležanju u ruci i kako su objasnili u HTC-u, prilično je otporna na ogrebotine.

Ekran je fanstastičan, ponajviše zbog svoje rezolucije, Super LCD 2 donosi oštrinu zahvaljujući kojoj se detalji čine kao da ih ne gledamo na smartphoneu, već daleko realističnije. Boje su vrlo izražajne i pružaju osećaj futurističnosti. Ono što ipak ponajviše izaziva zazubice je kombinacija Android OS-a 4.0 i korisničkog interfejsa Sense 4. HTC One X ima pozadinski fotoaparat sa rezolucijom od 8 megapiksela. Uz to, donosi podršku za HDR snimanje te ima takozvani Dual Shooter koji omogućuje da se snimaju fotografije istovremeno dok se snima video u Full HD rezoluciji. Aparat ima i vrlo širok ugao snimanja, od 22 mm, na kojem se blenda može otvoriti do f/2.0, pa snimci i u zaista vrlo surovim uslovima izgledaju izuzetno, pogotovo na ovakvom velikom i oštrom ekranu.

Ovaj moćan HTC-ov uređaj u prodaji se, na globalnom tržištu, nalazi od aprila.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Novi HTC One X

  1. Pingback: Novi HTC One X » Kaufmax Magazin - kulinarski recepti i saveti za kuću

Ostavite komentar