Prosize kapsule

Njujorški džedaj majstor podučava ljude džedajizmu (VIDEO)

Ako ste Njujorčanin, možete biti i džedaj – jedan džedaj majstor podučava svoje učenike umetnosti borbe svetlosnim sabljama i filozofijom “sile”.

U Njujorškom džedaj klubu, fanovi “Ratova zvezda” ozbiljno vežbaju rukovanje svetlosnim sabljama i silom. Flin Majkl osnovao je klub pre šest godina na radost brojnih fanova, među kojima i Adrijen Lombardo.

Tokom dana, ona radi u jednoj izdavačkoj kući na Menhetnu, ali je posle radnog vremena zaljubljenik u naučnu fantastiku. U danima kada odlazi na časove kod Majlla, na posao nosi i svoju svetlosnu sablju – dobro umotanu.

“Čuvam je u torbi za kendo opremu, tako da me niko ne pita. Svi znaju da sam zaljubljenik u ‘Ratove zvezda’ ali ne želim da me na poslu ne shvataju ozbiljno”, rekla je AFP-u Lombardo, džedaj na obuci.

Na džedaj časovima, međutim, nema mesta stidljivosti. Učenici se ovde pripremaju za predstave koje će izvoditi na strip konvencijama i rođendanskim žurkama.Majkl želi da njegovi učenici imaju duh ratnika i kanališu svoj ličnog Skajvokera.

“Ovo su sve ratnici. Mi smo pleme. Neko me je jednom pitao da li nam se ljudi smeju što se igramo ‘Ratova zvezda’. Naš instruktor je rekao da mogu da se smeju koliko hoće, ali je razlika u tome što mi vežbamo – a oni ne”, kaže osnivač Njujorškog džedaj kluba Flin Majkl.

Jedan čas obuke za džedaja košta 10 dolara, ali zagriženi fanovi potroše stotine dolara na kostime i oružje. Vrhunska svetlosna sablja košta i do 400 dolara.Čak iako saj-faj sablja ne pruža zaštitu u stvarnom životu, Majkl se nada da će, kada mu učenici napuste studio, sila biti sa njima.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar