Prosize kapsule

Beba genije razume engleski i rumunski i ume da čita

Izabela Onisijuk iz Velike Britanije rođena je pre samo šest meseci, ali već ume da radi mnogo toga što deca rade tek u kasnijim uzrastima. Devojčica ne nosi pelenu, već sama traži nošu kada oseti “zov prirode”, a njeni roditelji kažu da ukoliko nošu ne dobije, trpi sve dok joj je konačno ne donesu.

Njeni roditelji posvetili su se pravilnom razvoju bebe još pre nego što je rođena – mama je u trudnoći slušala Mocarta, Izabela je odmah po rođenju izložena knjigama, umetnosti, raznim jezicima…

“Beba genije”, kako ju je nazvala britanska štampa, razume engleski i rumunski, maternji jezik svoje mame, diriguje izmišljenim orkestrom u četvoročetvrtinskom taktu, a već prepoznaje slova i reči, tako da čita zajedno sa roditeljima pred spavanje.

“Sve bebe guguču i blebeću, ali smo kod Izabele rano primetili da konstantno ponavlja iste ‘reči’. Kada hoće mleko, to je ‘eh’, kada hoće nošu, kaže ‘bubu’. Mislim da sve bebe komuniciraju tako konkretnim rečima, ali roditelji ih ne slušaju ili ne razumeju, pa one odustanu”, rekao je njen otac Fin.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Beba genije razume engleski i rumunski i ume da čita

  1. …… a moja zena ne razume kad joj se kaze lepo na srpskom odjebi nemam para za ta sranja treba detetu patike da kupimo i gas da platimo

Ostavite komentar