Prosize kapsule

Goldman Saks zarađivao od prostitucije

Jedna od najmoćnijih svetskih investicionih banaka Goldman Saks jedan je od vlasnika najveće internet stranice za prostituciju i seksualni trafiking u SAD.

Novinar Njujork Tajmsa Nikolas Kristof je, istražujući prisilnu prostituciju i prodaju žena, otkrio da Goldman Saks poseduje udeo od 16 odsto u stranici Backpage.com, poznatoj ne samo po oglasima za pružanje seksualnih usluga nego i po podvođenju maloletnica.

Otkriveno je da iza legalno upisanog vlasnika stranice “Village Voice Media”, stoje stvarni vlasnici – bogataši među kojima se već punih šest godina nalazi i ta banka.

Kristof je banci poslao službeni upit o vlasništvu i tada je usledila prava panika. Iz Goldman Saksa najpre su javili da nemaju uticaj na stranicu, a zatim su u roku od tri dana rasprodali sve deonice koje su posedovali.

Ubrzo nakon toga kontaktirali su s novinarom i predali dokumente o završetku poslovanja sa stranicom.

Dok iz uprave tvrde da nisu bili upoznati sa poslovima stranice među čijim su vlasnicima bili, Kristof njihove tvrdnje odbacuje jer je banka, napominje, poslednje četiri godine imala predstavnika u nadzornom odboru stranice Backpage.com.

Ozloglašena stranica već je nekoliko puta ranije bila na meti javnosti. Ranije se pisalo o slučaju 15-godišnjakinje koja je bila oteta, drogirana, preprodavana i silovana zbog oglasa na Backpageu, a 19 američkih senatora potpisalo je peticiju kojom je tražilo njeno gašenje.

Čitav slučaj i upletenost Goldman Saksa u vlasničku strukturu Backpagea istražuje i njujorška policija.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar