Prosize kapsule

Dobio stipendiju od 7.700 funti za “proučavanje pabova”

Sin italijanskog proizvođača vina Injacio Kabras dobio je stipendiju Britanske akademije od 7.700 funti da bi mogao da se bavi proučavanjem pabova u unutrašnjosti Velike Britanije. On treba da napiše studiju o ulozi pabova u društvenom i ekonomskom životu malih mesta u Velikoj Britaniji.

Kabras se nada da će njegov rad pomoći da se vlasti ubede da pronađu način da pabovi nastave svoj život u udaljenim i usamljenim mestima. Injacio je veliki anglofil, prošle godine je uzeo britansko državljanstvo, i uprkos tome što njegova porodica poseduje vinograde na rodnoj Sardiniji, više voli pivo od vina.

“Primetio sam da su stanovnici manjih mesta veoma srećni, posebno u selima. Kada sam i pitao zašto žive tu, 90 odsto njih mi je reklo ‘zato što ima dobar pab’”.  

Pre dve godine napisao je rad o seoskim krčmama u Lejk distriktu, nakon što je obišao više od sto gostionica. Sada planira da proširi istraživanje na ostatak Engleske, i poseti 1.700 seoskih pabova u mestima sa manje od tri hiljade stanovnika.

“Nije reč samo o biznisu. Pabovi su mesto gde se ljudi okupljaju i gde se rađaju nove inicijative – dobrotvorne i sportske manifestacije, dobrovoljni rad…”, rekao je “istraživač”.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar