Prosize kapsule

Sony želi masovnu proizvodnju OLED televizora

Sony je navodno u pregovorima sa tajvanskom kompanijom AU Optronics da zajedno proizvode televizore koji se temelje na OLED ekranima, tvrdi se u izveštaju japanskih novina Yomiuri Shimbun.

Sony i AU Optronics odbili su da komentarišu ove navode koji dolaze nedugo nakon što je Sonyjev novi CEO, Kazuo Hirai, objavio kako je kompanija otvorena za saradnju u novim televizijskim tehnologijama.

Naime, Sony je još 2007. počeo sa prodajom OLED televizora, ali ubrzo je prekinuo proizvodnju zbog slabe potražnje i preusmerio svoj fokus na 3D televizore. Zato ako sada želi da se ponovo uključiti u trku sa korejskim konkurentima koji su već predstavili prototipove 55-inčnih OLED televizora, Sony mora ili investirati u vlastitu fabriku koja će moći masovno proizvoditi OLED ekrane, ili tražiti partnere sa kojima će proizvoditi takve ekrane.

Osim na OLED televizorima, Sony navodno intenzivno radi i na televizorima super visoke rezolucije (4K), kao i na tehnologiji crystal LED, koja poput OLED-a ne treba pozadinsko osvetljenje i nudi bogatije boje i bolji kontrast u odnosu na klasične LCD-ove.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar