Prosize kapsule

Appleovi televizori najranije 2014?

Prema novim glasinama vezanim za Appleove televizore oni se neće pojaviti na tržištu do 2014. godine. Usprkos brojnim nagađanjima kako će prvi Appleovi televizori biti u prodaji već ove godine, prema analitičarima kompanije J.P. Morgan to se neće dogoditi tako brzo.

Prema njihovim procenama Apple će verovatno razviti televizore u dve odvojene faze. Prvo će proširiti mogućnosti svog namenskog uređaja za spajanje na televizore, Apple TV, ali to će se dogoditi najranije tokom 2013. Zatim će izdati “pravi” televizor sa ekranom i zvučnicima tokom 2014., ili kasnije.

Kao razlog zašto Apple ne namerava izdati televizore ranije J.P. Morganovi analitičari navode kako kompanija, kakvo je sada stanje na tržištu, ne bi ostvarila zadovoljavajući profit. Naime, ne veruju da bi Apple ulazio na tržište a da nije u mogućnosti ostvariti dvocifrenu operativnu marginu. Takođe navode kako će korisnici biti spremni platiti više za Appleove televizore jedino ukoliko je korisnički interfejs u potpunosti redizajniran, televizijski programi i digitalni sadržaji bolje integrisani, a kontrole temeljene na pokretu da budu deo standardne ponude.

Takođe ističu kako uprkos trenutnoj skeptičnosti veruju kako ukoliko ijedna kompanija može radikalno promeniti televizijsko tržište, onda je to Apple.
J.P. Morganovi analitičari takođe navode kako veruju da će Apple u skoroj budućnosti predstaviti sisteme za mobilno plaćanje, koji su već nazvali “iPay”, temeljen na tehnologiji Near Field Communication (NFC).

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar