Prosize kapsule

Biti muškarac, najveći izazov

Pre neku noć se meni, zagriženoj ljubiteljki Fejsbuka, desilo nešto strašno: neko mi je hakovao profil. U tom besu i neznanju, setila sam se jednog muškarca koji mnogo toga zna. Jutro kasnije, on je vratio moj profil.

Sad će neko reći da to nije teško, ali jeste. Tako je moj prijatelj postao moj heroj dana. Naspram njega stojali su muškarci koji ništa ne znaju, ili se samo vešto prave da su sve zaboravili.

Prave se da su zaboravili da ženi otvore vrata, da zamene sijalicu, promene gumu, održe obećanje. Ja zaista volim muškarce, ne shvatajte ovo kao kritiku. Volim kad udare šakom o sto, kad znaju da urade milion stvari, kad mi pomognu. Volim kad vidim da nisu svi muškarci zaboravili ko su i šta su.

A najviše od svega volim muškarca koji se iz momka u odelu transformiše u majstora. E, to su muškarci. To je podjednako seksi kao žena koja prvo u kuhinji skuva nešto za svog dragog a onda gola posluži dezert u spavaćoj sobi.

Teško mi je da poverujem da sve više mlađih muškaraca očekuje da će im sve pasti sa neba i da se sve može saznati ali nisu spremni ništa da nauče. Lako je, znate, reći da ni današnje žene ne valjaju. Ni najbolja šminka često ne sakrije nedostatke. Ali ovde nije reč o njima.

Muškarci treba da uskaču kad treba, treba nekada sami da osete da su potrebni svojoj ženi. Jako vas volim ali vas i molim da više budete muškarci. Manje lažite, preuzmite odgovornost za svoja dela, ne vrdajte i ne mutite stalno nešto.

Ne priliči nekom ko ima 30 da se ponaša kao da ima 15, a ni nekome ko ima 20 da ništa neće. Ali, izazivam vas i sa 15, 20, 30.

Izazivam vas da ne trubite ženama koje ne umeju najbolje da se parkiraju i da ne govorite : Znao sam da je žena za volanom. Izazivam vas da budete iskreni, otvoreni i da u lice kažete sve.

Izazivam vas da ne nosite karirano od glave do pete, ne pljujete na ulici svaki čas, budete kavaljeri.

Izazivam vas da ne etiketirate sve žene kao sponzoruše ili onu strašnu reč na slovo K… Izazivam vas da se ne menjate ako ikad budete bogati, da se ne ponašate kao da ste novcem kupili i mozak i svu propratnu opremu.

Ako ništa drugo odgovorite iz inata, i pokažite ženama da ste dobar primer i da vas slede kako bi one postale prave žene. Hoćete li ? Nama za ljubav? Bićete nagrađeni.

P.S. Ogovaraćemo i žene, ništa ne brinite.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

5 komentara na “Biti muškarac, najveći izazov

Ostavite komentar