Prosize kapsule

Avion evakuisan zbog tvrdnje putnice da ima bombu u stomaku

Avion američke kompanije US Airways sa 179 putnika i posadom koji je leteo iz Pariza u Severnu Karolinu prinudno je sleteo u Mejn, pošto se jedna putnica Francuskinja sumnjivo ponašala, tvrdeći da u telu ima ugrađenu bombu.

Francuskinja kamerunskog porekla stjuardesi je predala poruku u kojoj je pisalo da joj je hirurškim putem ugrađena eksplozivna naprava. Lekari u avionu su je pregledali i nisu našli nijedan svež ožiljak na njenom telu.

Ona je putovala sama i nije imala prtljag, a u SAD je išla na 10 dana, navodi AFP. Jedan od putnika rekao je da mu se čini da žena nije mentalno stabilna, dok je drugi putnik koji je sedeo pet redova iza nje rekao da je žena bila uznemirena i nervozna.

On je dodao i da je pilot najpre rekao da mora da preusmeri let kako bi u avion dopunili gorivo. On se kasnije putnicima izvinio zbog neprijatnosti koje su doživeli.

Žena koja je sedela blizu Francuskinje tvrdi da je ona nekoliko puta ustajala i odlazila do toaleta odakle se vraćala držeći se za stomak, kao i da je nekoliko puta tražila pomoć lekara.

Nakon što je avion sleteo u Bangor, u Mejnu, a na tom putu su ga pratila dva borbena aviona, Francuskinju su odveli pripadnici američkog Federalnog istražnog biroa (FBI).

Nakon toga, avion je nastavio put u Šarlot, u Severnoj Karolini. Agencija AP podseća da su FBI i Ministarstvo za unutrašnju bezbednost prošlog leta upozorili da teroristi razmatraju mogućnost hirurškog ugrađivanja bombi u tela ljudi.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar