Prosize kapsule

Skype na novom Xbox-u?

Pola godine kasnije, nakon što je Microsoft kupio Skype, relativno malo je toga napravljeno da se ova aplikacija integriše u Microsoft-ov ekosistem. Ipak, ako je suditi prema jednom specifičnom oglasu za posao u Microsoft-u, čini se da će se ovo promeniti.

Jedan oglas za posao u Microsoft-u dao je naslutiti otprilike o čemu se radi. Microsoft u opisu idealnog kandidata za posao traži one koji će na novom radnom mestu biti  “fokusirani na omogućavanje neverovatnih novih zvučnih i video iskustava na novoj generaciji konzole Xbox, kako u igrama tako i u drugim aplikacijama”, što potencijalno znači da je Skype funkcionalnost na novom hardveru integrisana mnogo dublje od nivoa obične dodatne aplikacije.

Iz oglasa za posao nažalost nije jasno da li će nova funkcionalnost biti dostupna i na aktuelnoj verziji igraće konzole (Xbox 360). Uzgred rečeno, na Xboxu već postoji video chat preko Kinecta ili Live vision kamere, ali ipak integracija Skype-a trebala bi znatno pojednostaviti ovo iskustvo u sklopu kompletnog Microsoft-ovog ekosistema (konzola, tableti, smart telefoni, računari).

Očekuje se da će Microsoft dati više informacija na konferenciji E3, koja se održava u Los Anđelesu.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar