Prosize kapsule

Austrijskog političara snimila nadzorna kamera tokom seksa u šumi

U Austriji je veliku diskusiju o elektronskom nadzoru šuma pokrenuo slučaj jednog lokalnog političara koji je snimljen dok sa partnerkom vodi ljubav u šumi.

Političara je fotografisala kamera za nadzor divljači, fotografije su izazvale smeh kod građana, ali ujedno i debatu o praksi elektronskog nadzora šuma.

Posebno se vodi diskusija o potrebi da se za postavljene kamere mora dobiti odobrenje, kao i da se na njih moraju upozoravati prolaznici.

Lovci postavljaju kamere u oblastima u kojima se hrani divljač, ali one se koriste i za naučne projekte i privatno posmatranje dešavanja u prirodi.

Kamere se postavljaju na drveće i slikaju sve što se pojavi pred objektivom, i to i infracrvenim zracima i u mraku.

“Koliko kamera za posmatranje divljači je postavljeno u pokrajini Koruškoj ne mogu reći, jer se to ne prijavljuje nama”, rekla je Frejdis Burgštaler-Gradeneger šefica Udruženja lovaca Koruške, u čijoj je nadležnosti šuma u kojoj je fotografisan političar čije ime nije objavljeno.

Kamere, kako je dodala, za nju do sada nisu bile nikakva tema, jer se one postavljaju da bi se posmatrala divljač, a tamo obično nema ljudi, jer postoji zabrana ulaska u taj reon.

Međutim aktuelni slučaj ona želi da iskoristi kao povod da se informiše o pravnim zahtevima za postavljanje kamera.

Šef radne grupe za zaštitu podataka “ARGE Daten” Hans Ceger, s tim u vezi, rekao je da svaki video-nadzor, usled kojeg mogu biti identifikovane osobe, mora biti prijavljen i označen. Takvi snimci, takođe, ne smeju biti objavljivani.

Posebno, kako je dodao, snimci, koji mogu biti neprijatni za nekoga, mogu voditi ka plaćanju obeštećenja do 20.000 evra. Inače fotografije snimljenog lokalnog političara, kako uveravaju iz lovačkog udruženja, neće dospeti u javnost.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar