Prosize kapsule

Tableti sve jeftiniji

Istraživanje kompanije IMS Research pokazuje niže prosečne preporučene cene tableta početkom ove godine. Prema podacima IMS Researcha, prosečne cene tabletnih računala su u prvom kvartalu ove godine iznosile 386 dolara, što predstavlja pad od 21 posto u poslednjih godinu dana.

Trend je započeo Apple spuštanjem cena iPada 2 na 399 dolara nakon predstavljanje poslednje generacije ovog uređaja, a taj je potez prisilio i ostale proizvođače tableta na spuštanje cena kako bi i njihovi proizvodi bili konkurentni na tržištu. Pad prosečnih cena prisutan je i u segmentu jeftinih tableta za donji segment tržišta (ispod 200 dolara), dok analitičar Gerry Xu smatra da su upravo navedeni segment i spuštanje cena uređaja osnovni načini privlačenja kupaca među proizvođačima tabletnih računala uz izuzetak Apple-a.

Proizvođači tableta nižeg cenovnog razreda još moraju poraditi na performansama i mogućnostima svojih uređaja (uz zadržavanje niske cene), a uskoro bi im u tom segmentu značajnije mogli konkurisati nova generacija Amazonovog uspešnog uređaja Kindle Fire kao i očekivano predstavljanje Googe-lovog tableta.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar