Prosize kapsule

Pijani Rusi ukrali avion, potraga traje već danima

Šef ruske saobraćajne policije za Ural i njegovi prijatelji, svi pijani, oteli su avion za nadgledanje šumskih požara, a letelica ni nakon nekoliko dana nije pronađena, rekli su predstavnici lokalnih vlasti.

Još se ne zna sa sigurnošću ni koliko osoba se nalazilo u letelici čiji je pilot, kako se pretpostavlja, pozvao društvo na kraći let kako bi im pokazao zalazak sunca iznad Urala i Severnouralske vodopade. Poznato je samo da nije imao dozvolu za poletanje.

Potraga za privatnim avionom “An-2”, koji je u nedelju nestao bez traga posle poletanja iz grada Serova u Rusiji nastavljena je, a šefovi lokalne policije čiji su se podređeni nalazili u avionu otpušteni su.

U potragu je uključeno je 120 spasilaca sa tri helikoptera i dva aviona, kao i 30 volontera, ali posle pretrage 2.500 kvadratnih kilometara teritorije nisu pronadjeni nikakvi tragovi aviona, tako da nema dokaza da se srušio.

Prema navodima istrage, utvrđeno je da je u rezervoaru aviona bilo 700 litara goriva što je bilo dovoljno za oko 500 kilometara leta, pa je potraga organizovana u tom radijusu, a službenici Ministarstva za vanredne situacije koji njome rukovode navode da mobilni telefoni nemaju prijem u čitavoj oblasti.

Lokalni stanovnici prijavili su da su videli eksploziju, a zatim i olupine aviona, ali detaljnom proverom navedene lokacije utvrđeno je da nema tragova koji mogu da potvrde tako nešto.

Spasioci pretpostavljaju da je u avionu dvokrilcu bilo između osam i 11 osoba, ali ne mogu sa sigurnošću da tvrde, dok nezvanične informacije osoblja aerodroma govore o tome da su pilot i njegovi prijatelji, među kojima i nekoliko devojaka konzumirali alkohol pre nego što su se uputili ka avionu.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar