Prosize kapsule

Stop tablet računarima, napred smart telefoni!

Zbog loših prodajnih rezultata svog poslednjeg tableta Optimus Pada LTE, korejski elektronski gigant LG odlučio je, barem za sada, da odustane od daljeg razvoja novih uređaja ovog formata. Kompanija planira da se fokusira isključivo na razvoj smart telefona, a ne isključuje ni mogućnost saradnje sa Microsoftom kad je reč o ovom tržištu (LG trenutno ima isključivo smart telefone sa Androidom). 

 Zanimljivo je da objava o izlasku LG-ja sa tržišta tableta dolazi istog dana kada i vest da je Microsoft odlučio ući na isto tržište sa vlastitim tabletima pod imenom Surface. Ipak, prema rečima LG-jevog predstavnika za javnost Kena Honga, LG trenutno ne vidi Surface kao konkurenciju bilo kojem svojem bitnom uređaju.

Ova LG-jeva odluka samo je poslednji dokaz koliko je teško ostvariti profit na tržištu tableta. Apple sa svojim iPad-ovima premašuje vlastite prodajne rekorde, a ostale firme, od giganata kao što je Samsung do patuljaka poput raznih kineskih i tajvanskih proizvođača, bore se za preostali komadić tržišta. Nadajmo se da će dolazak Microsoft-ovog Surface-a na ovom tržištu barem malo izbalansirati odnos snaga.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

1 komentar on “Stop tablet računarima, napred smart telefoni!

  1. Dragi autoru ovog teksta, LG nema ISKLJUCIVO smaprt telefone sa Androidom. Npr LG E900 optimus je zasnovan na windowsu. Sledeci put malo bolja informisanost. POzdrav.

Ostavite komentar