Prosize kapsule

Šta žene ne opraštaju muškarcima?

Skupilo se pet žena da popričaju o nečemu važnom. Greška u početku. Sigirno misliš da žene nikada ne pričaju o nečemu važnom, a posebno toliko žena. Sigurno ogovaraju, tračare, hvale se novim krpicama, žale na muškarce…

Zaboravimo sad tih pet žena. Priča je sledeća: skupila sam deset žena i svima postavila identično pitanje : Šta je to što bi jako tesko ili nikad oprostile muškarcu?

Jeste, tračarimo ali da bi vama pomogle. Pogledajte odgovore deset devojaka različitih godina, zanimanja, obrazovanja.

Anja (30): Izdaja. Sve mogu ali izdaju nikada ne bih mogla da oprostim. Muškarac može da pogreši i da prevari ženu, ali da joj okrene leđa i ostavi je kad joj je teško, ne ispuni obećanje i povredi je na najgori mogući način- to se ne oprašta.

Mina (24):Izdaju i laž. Prevaru možda i bih, ali ako me razočara kao čovek preko toga bih tepko prešla.

“Nož u leđa” je nešto što se ne prašta

Natasa (27): Nepoštovanje – kada nešto namerno radi da bi me povredio, pogotovo ako zna da sam na nešto slaba i to iskoristi.

Suzana (24): Nikada ne bih oprostila egocentrizam, tj neobraćanje pažnje na devojku i da muškarac sve radi sam i za sebe.

Ljubica (31): Jako sam tolerantna i u stanju sam da mnogo toga oprostim jer sam i mnogo videla i prošla. Ali jednu stvar nikada nikome ne praštam a posebno muškracima a to je nepoštovanje. To je izraz nekulture i za takvog muškarca nikada ne bih mogla da se udam jer bi tako i vaspitavao našu decu.

Nevena (20): Izdaju nikada ne bih oprostila. Prevaru mozda i bih ali izdaju u smislu da se pravi da me podržava a radi drugačije, to ne bih.

Tamara (21): Prevaru, nepoštovanje i nasilje.

Sandra (28): Prevaru i nedostatak poptovanja. Kad nestane poštovanje ni brak ni veza više nemaju smisla.

Maja (23): Nepoštovanje jer nedostatak istog vuče sve negativno u potencijalnoj vezi : prevaru, drskost i slično.

Milica (28): Igranje sa mojim živcima i iskorišćavanje mog strpljenja.

Na kraju, i muškarci i žene, ovo je poruka za vas : Pre nego sto sledeći put zabijete nekome nož u leđa, razmislite. Nož se teško vadi, rane sporo zaceljuju a oproštaj je skoro nemoguć.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar