Prosize kapsule

Samsungov div u prodaji

Iako se korejski elektronski gigant Samsung odlučio foksuirati na televizore temeljene na OLED tehnologiji i na taj način izdvoji neprofitabilni deo kompanije (oko 700 milijona dolara gubitaka u prošloj godini),  proizvodnja LCD-ova prepuštena je posebnoj kompaniji (Samsung Display Co.) i zato se čini da kompanija još uvek nije spremna da prepusti najviši segment tržišta konkurenciji. 

Ove nedelje je naime u Južnoj Koreji lansiran 75-inčni Smart TV ES9000, specifičan po minimalističkom dizajnu i okviru debljine svega 7,9 milimetara.

Od udarnih mogućnosti spominje se mogućnost upravljanja putem pokreta, nadogradnja na bolji hardver putem Smart Evolution ulaza kao i bežično povezivanje sa zvučnicima i ostalim uređajima kao što su smart telefoni. Uređaj je temeljen na dvojezgričnom procesoru takta 1GHz. Slika je prema prvim dojmovima vrhunska, bilo da je reč o oštrini ili reprodukciji boja koju neki novinari koji su imali prilike videti ovaj TV uživo upoređuju sa OLED ekranima.

Kako to obično biva, novi TV već je sad dostupan na matičnom tržištu, a u Evropu će stići tek krajem godine. Cena? Prava sitnica! Oko 17.500 američkih dolara na lokalnom tržištu.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar