Prosize kapsule

Hladniji iPad do kraja godine?

Za pregrejavanje poslednje generacije iPada navodno je ‘najzaslužnije’ LED osvetljenje ekrana sa dva modula

Apple navodno priprema reviziju poslednjeg izdanja tableta iPad, piše DigiTimes pozivajući se na izvore iz industrije. Revizija se odnosi na Retina ekran, odnosno na pozadinsko LED osvetljenje.

Postojeća verzija iPada ima dva LED modula za osvetljavanje LCD ekrana, što je navodno glavni razlog pregrejavanja tableta u određenim slučajevima. Revizija dizajna bi se trebala zasnivati na samo jednom LED modulu za pozadinsko osvetljenje, koji bi trebao značajno smanjiti zagrevanje tableta i potrošnju energije bez gubitka osvetljenja i oštrine slike na Retina ekranu. Isti izvori navode i Apple-ovu odluku o zameni dobavljača samog ekrana – dosadašnje Samsungove LCD-ove će zameniti Sharp-ovi sa IGZO tehnologijom, o kojima je već i ranije bilo reči ali nisu bili dostupni u masovnim količinama koji su bili potrebni Apple-u trenutku predstavljanja poslednje generacije iPada.

Prema dostupnim informacijama, revizija iPada sa Sharp-ovim ekranom i modifikovanim LED osvetljenjem u prodaji bi se trebala naći tokom novogodišnjih praznika.

©Muskimagazin.com

Slični tekstovi

Ostavite komentar