Prosize kapsule

Sarajlija pronašao gelere u ćevapu

Sarajlija Nail Kundo nije mogao da veruje svojim očima kada je u ćevapima koje je sat ranije kupio u sarajevskom marketu “Block” pronašao geler od granate. Kako je ispričao za “Dnevni avaz”, nesvakidašnja situacija dogodila se na radnom mestu na Ilidži, nakon što je zagrizao ćevap i osetio kako mu puca zub…

“Uzeo sam paket ćevapa i vratio se na posao da ih ispržim. No, kada sam jedan ćevap zagrizao, osetio sam da mi je nešto puklo pod zubima. Pogledam ćevap, kad u njemu geler”, ispričao je Kundo.

List piše da je Kundo u stanju šoka uzeo račun i ćevape i zaputio se u market. Kada je ispričao radnicima šta se dogodilo, pokazavši im geler, oni su ga uverili da će ćevape skloniti iz frižidera.

“Napravili su budalu od mene. Ni da kažu žao nam je, niko ništa. Kažu, mi samo prodajemo ćevape. Kada sam pozvao Kantonalnu upravu za inspekcijske poslove, kazali su mi da je inspektorika na godišnjem te da nema niko da dođe da vidi o čemu se radi”, ispričao je Kundo.

U marketu su mu rekli da ćevape nabavljaju od kompanije “Jusuf Bey” Visoko te da se može njima žaliti ako hoće.

“Šta bi bilo da sam progutao geler? Meni ne treba ništa, nikakva odšteta, nikakve pare. Samo da su mi se izvinili kao ljudi”, kazao je Kundo.

Vlasnik kompanije “Jusuf Bey” Mirsad Mušinbegović rekao je da je nemoguće da se nešto takvo moglo desiti.

“I ja sam šokiran. Mislim da je to nemoguće. Javili bi radnici s mašina da se nalazi komad željeza u proizvodnji. Tu su standardi kontrole. Jedino da se nekako odvalio komadić mašine pa završio u mesu, ali i to je nemoguće”, tvrdi Mušinbegović.

©Muskimagazin.com

Ostavite komentar